RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

353 Users Online (197 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Systems >> Technical Support >> Default Elevations of Families

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Mon, Jan 24, 2011 at 5:32:09 PM | Default Elevations of Families

#1

pmobleyjr


active

Joined: Tue, May 12, 2009
14 Posts
3 Stars: 1 Votes


I am working in Revit MEP 2011. I am having problems with the default elevations of the families. I am not sure what is going on but when I bring in an object like the Electrical outlets one time it places them at the default elevation of 1'6" the next time I place one it comes in at 0'0". I have even purged them reloaded them and they continue to do this. I have checked and double checked what my defaults are and all seems to be fine. It is only this Family type and the Communcations families that do this data and all other work great. I have even tried to take one of those and change the family type to eletrical and it still does the same thing. I am at my wits end. Anyone have any suggestions.

Edited on: Mon, Jan 24, 2011 at 11:34:52 AM

This user is offline

 

Tue, Jan 25, 2011 at 6:01:55 PM | Default Elevations of Families

#2

Eddieboarder91


active
Eddieboarder91 Avatar

Joined: Mon, Jul 16, 2007
237 Posts
4 Stars: 8 Votes


you should be able to change the elevation as you are placing them in the properties palette. You dont need to worry too much about the default elevation. Unless of course you are placing 1 at a time and then escaping and going back into the command. 

-----------------------------------

www.allbimallthetime.blogspot.com

http://familyjewels.typepad.com/

This user is offline

View Website

Tue, Jan 25, 2011 at 8:54:02 PM | Default Elevations of Families

#3

pmobleyjr


active

Joined: Tue, May 12, 2009
14 Posts
3 Stars: 1 Votes


OK I am seeing that I am going to have to live with it that way. Now it brings me to the question of is there any way to link that elevation from the properties box there to a tag to label the mounting height for the family chosen?

This user is offline

 

Thu, Feb 10, 2011 at 8:43:28 PM | Default Elevations of Families

#4

Eddieboarder91


active
Eddieboarder91 Avatar

Joined: Mon, Jul 16, 2007
237 Posts
4 Stars: 8 Votes


You should be able too. Use the electrical equipment tag then edit it and you should be able to add either elevation or offset to the label in the family editor. Then you should just need to load it back into the project and it will update auto.

-----------------------------------

www.allbimallthetime.blogspot.com

http://familyjewels.typepad.com/

This user is offline

View Website

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Default Elevations missing in project

Revit Building >> Technical Support

Fri, Apr 5, 2013 at 12:21:37 PM

3

Edit Default Families

Revit Building >> Technical Support

Sun, Jan 24, 2010 at 2:23:42 PM

2

Default templates and families missing from Revit 2016

Revit Building >> Technical Support

Sat, Jul 15, 2017 at 3:14:48 PM

6

Families that are "behind" cut showing up in interior elevations.

Revit Building >> Technical Support

Wed, Jan 23, 2008 at 4:50:16 PM

5

Tagging Default Elevation Parameter for Face-Based Families

General Discussion >> Revit Project Management

Wed, Aug 13, 2014 at 1:57:26 PM

3

Site Stats

Members:

1510990

Objects:

21248

Forum Posts:

151236

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.4372

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights