RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

190 Users Online (105 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Structure >> Technical Support >> Rebar Schedule

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Tue, Dec 14, 2010 at 2:40:56 PM | Rebar Schedule

#1

ESCOZA


active

Joined: Mon, Aug 30, 2010
26 Posts
5 Stars: 2 Votes


I noticed that when I set up my rebar schedule it takes the measurements from outside dia to outside dia of the rebar. Is there any way to change it to centerline-centerline?

This user is offline

 

Tue, Dec 14, 2010 at 2:44:56 PM | Rebar Schedule

#2

gdoherty0102


active

Joined: Thu, Oct 21, 2010
102 Posts
3 Stars: 2 Votes


What measurments is it taking from outside dia to outside dia?  I am assuming you are talking about the spacing?  What type of rebar are you using?  I.e. Area, Path, or "Rebar"? 

This user is offline

 

Tue, Dec 14, 2010 at 2:53:38 PM | Rebar Schedule

#3

ESCOZA


active

Joined: Mon, Aug 30, 2010
26 Posts
5 Stars: 2 Votes


I am using sinle layout rebar. when i use the schedule to detail out the rebar dimensions A dimension B dimension C for example when there is a bend it measures to the outside of the bend instead of the centerline of the bend.

This user is offline

 

Tue, Dec 14, 2010 at 2:59:27 PM | Rebar Schedule

#4

gdoherty0102


active

Joined: Thu, Oct 21, 2010
102 Posts
3 Stars: 2 Votes


You would have to manipulate your rebar bend families to change that, and even then I am not sure you will be able to as there is not much freedom to bend families or bar families. 

 

I am curious as to why you want to change this to centerline rather than outside dimension, bend standards (at least here in the USA) have those dimensions A, B, C, etc going to outside face just as Revit has it.


This user is offline

 

Thu, Oct 4, 2012 at 11:12:39 AM | Rebar Schedule

#5

nate1hardrada


active

Joined: Fri, Jun 10, 2011
3 Posts
No Rating


iTS NOT STANDARD PRCTICE IN THE FEILD TO MEASURE REBAR FROM CENTER TO CENTER DO TO CLEARANCE ISSUES. ALLWAYS MEASURE OUT TO OUT,  BECAUSE YOU ARE PLACINF REBAR "IN" CONCRETE NOT NEXT TO CONCRETE.


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

REBAR SCHEDULE HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Revit Structure >> Technical Support

Thu, Oct 4, 2012 at 11:15:25 AM

1

Rebar Schedule - Right click to Show rebar in View - I see no "Show... " option

Revit Structure >> Technical Support

Sat, Nov 22, 2014 at 9:28:11 PM

1

rebar schedule ????

Community >> Newbies

Tue, Feb 7, 2017 at 4:34:19 PM

0

How to add unit weight as a parameter in rebar schedule?

Revit Building >> Technical Support

Thu, Oct 4, 2012 at 11:19:37 AM

3

Revit 2016 - Rebar note

Revit Building >> Technical Support

Wed, Jul 29, 2015 at 2:21:12 PM

0

Site Stats

Members:

1779622

Objects:

22479

Forum Posts:

151940

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.2009

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights