RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

232 Users Online (97 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Building Pad Problem

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Fri, Oct 8, 2010 at 5:41:44 AM | Building Pad Problem

#1

epburke2


active

Joined: Mon, Oct 4, 2010
6 Posts
No Rating


I am working with an existing revit file to create a new project - I did not make the original file.  I am trying to add a pad that shares some lines with a few of the existing pads.  I copied the existing pads to my clipboard and pasted them into my new building pad to make sure they share lines but I am still getting errors saying my pads overlap.    One of the existing pads is a circle - would this cause any issue? please help!

Attached Images

83078_revitproblem1.jpg83078_revitproblem2.jpg

This user is offline

 

Fri, Oct 8, 2010 at 5:42:17 AM | Building Pad Problem

#2

epburke2


active

Joined: Mon, Oct 4, 2010
6 Posts
No Rating


And I am using Revit 2011 for this project.

This user is offline

 

Fri, Oct 8, 2010 at 5:46:48 AM | Building Pad Problem

#3

epburke2


active

Joined: Mon, Oct 4, 2010
6 Posts
No Rating


This is the error.

Attached Images

83080_revitproblem3.jpg

This user is offline

 

Fri, Oct 8, 2010 at 9:47:26 AM | Building Pad Problem

#4

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 196 Votes


A PAD can share edges with other Pads but can't overlap with other pad, i think you are creating that pad overlaping the pad of the building, take a look at the edge/limit of that building pad.

Edited on: Fri, Oct 8, 2010 at 4:48:50 AM

-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Fri, Oct 8, 2010 at 5:32:22 PM | Building Pad Problem

#5

mbsteve


active
mbsteve Avatar

Joined: Fri, Sep 22, 2006
759 Posts
4 Stars: 12 Votes


ty, is right, pads can be a pain the other thing you may notice as you work with them you will have small earth walls appear from time to time as the pads are not exactly coincident. have fun.

This user is offline

 

Fri, Oct 8, 2010 at 9:21:49 PM | Building Pad Problem

#6

epburke2


active

Joined: Mon, Oct 4, 2010
6 Posts
No Rating


Yeah, I already copied and pasted the building pad from the existing building and circular building adjacent to the one I am trying to make.  I trimmed the lines down to the size I needed them.  I just can't figure out why it still isn't working.

This user is offline

 

Sun, Oct 10, 2010 at 7:51:33 AM | Building Pad Problem

#7

mcantwell


active
mcantwell Avatar

Joined: Thu, Aug 24, 2006
86 Posts
5 Stars: 1 Votes


You could remake the geometry of the existing pads. Remake the curves and rejoin so you know the geometry is good.

Sometimes helps to have a plan view with pads only (and a 3d one as well)

See if you can track down the overlap. Get it working then add lines in until you hit the error. May give clue. 

 

 

 


This user is offline

View Website

Thu, Dec 20, 2012 at 9:51:08 PM | Building Pad Problem

#8

hydyr96


active

Joined: Sun, Jul 3, 2011
8 Posts
4.5 Stars: 7 Votes


Usually it's pretty difficult to work with existing pads (I mean to create new and new...) especially if some of them wasn't created by you.In this case you have to know the construction process, then, even if you work in team, all members know where each pad should pass from... 


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

building pad as a host for in-place mass problem

Revit Building >> Technical Support

Fri, Mar 4, 2011 at 7:38:26 PM

2

How do I modify building pad in Revit Structure 2012?

Revit Structure >> Technical Support

Mon, Aug 22, 2011 at 10:15:25 PM

8

Building Pad for cantilever building

Revit Building >> Technical Support

Fri, Dec 21, 2012 at 12:33:52 AM

4

Building Pad Altering My Topography Surface

Revit Building >> Technical Support

Wed, Nov 30, 2011 at 6:01:59 PM

2

Building Pad and Ecotect

Revit Building >> Technical Support

Wed, Feb 2, 2011 at 5:12:06 PM

1

Site Stats

Members:

1458987

Objects:

20592

Forum Posts:

150670

Job Listings:

6

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.7427

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights