RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

183 Users Online (56 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Add railing to existing stair

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Thu, Sep 23, 2010 at 1:53:36 AM | Add railing to existing stair

#1

leothelionator


active

Joined: Fri, Jan 15, 2010
103 Posts
No Rating


Is it possible to add railing to an existing stair or ramp?  If I attempt to do so, the new railing will turn out flat, not sloped with the ramp or stair.  I've learned not to delete the automatic railing that comes with a newly created stair unless I'm absolutely sure I won't need it later because it is such a pain to redo the whole stair just to get the railing.

This user is offline

View Website

Thu, Sep 23, 2010 at 3:35:51 AM | Add railing to existing stair

#2

Dynamite


active
Dynamite Avatar

Joined: Tue, Jun 12, 2007
9 Posts
4.5 Stars: 34 Votes


Its possible to add a railing to a stairs, if you delete te default railing. Click on the railing tool, draw your railiing line and click on the host button on the project browser and then click on your existing stair. It will automatically adjust to the slope or riser.

This user is offline

 

Thu, Sep 23, 2010 at 9:36:03 AM | Add railing to existing stair

#3

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 200 Votes


Just one thing "...click on the host button on the project browser..." NOT in Project Browser but on RIBBON (top menu/right)

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Thu, Sep 23, 2010 at 2:40:45 PM | Add railing to existing stair

#4

leothelionator


active

Joined: Fri, Jan 15, 2010
103 Posts
No Rating


Thanks, that will save me a lot of time in the future.  I noticed that you need to be careful that the railing is not placed on the outer edge of the stair or it will not catch the slope.  It needs to be placed just inside of the stair just like new railing would be automatically placed.

This user is offline

View Website

Wed, Oct 30, 2013 at 12:49:39 AM | Add railing to existing stair

#5

EggandDart


active

Joined: Mon, Sep 30, 2013
1 Posts
No Rating


"It needs to be placed just inside of the stair just like new railing would be automatically placed."

That's true, but remember that you can offset the railing so that it appears outside of the stair.

Thanks for the help!

R


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Railing at stair bottom!

Revit Building >> Technical Support

Thu, Feb 28, 2008 at 4:57:33 PM

1

Curved stair and railing issue

Revit Building >> Technical Support

Tue, Oct 4, 2016 at 6:32:22 PM

4

Railing Path Modification

Revit Building >> Technical Support

Thu, Oct 20, 2016 at 4:27:38 PM

1

Railing wont host to stair created in design option

Revit Building >> Technical Support

Mon, Oct 24, 2011 at 8:54:39 PM

7

Default stair railing

Revit Structure >> Technical Support

Thu, Aug 26, 2010 at 6:08:26 PM

2

Site Stats

Members:

1653670

Objects:

22109

Forum Posts:

151692

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 12.9953

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights