RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

304 Users Online (143 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Decals Rendering as black

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 2 | 1 | 2 Next >>

Tue, Sep 21, 2010 at 12:45:12 AM | Decals Rendering as black

#1

tomdub90


active

Joined: Thu, Sep 2, 2010
6 Posts
No Rating


I'm having an issue where I go to render views and the decal's that I have applied render as black, yet the JPG file information is all there under the Decal type.

 Also when I go to realistic view (using Revit2011) the decal's image appears, so it only appears as black when rendered.

 Can anybody help me out?

 Thanks


This user is offline

 

Tue, Sep 21, 2010 at 10:22:11 AM | Decals Rendering as black

#2

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 198 Votes


Go to Options > Rendering and add a path where you have your decals (jpg files)

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Wed, Sep 22, 2010 at 1:47:28 AM | Decals Rendering as black

#3

tomdub90


active

Joined: Thu, Sep 2, 2010
6 Posts
No Rating


Hmm. Didn't fix the problem. If it helps, It worked when I first rendered the decal, the JPG was displayed. But then I placed more than one of the decal and added new decals and then they appeared black. So i deleted all the decals and loaded the one decal again and it still renders as black.

 I'm not an expert on rendering, so I'll post all the decal type info to see if there are any conflicting things that could result in it rendering black.

the Bitmap is a jpg so no issues there.

unifiedbitmap_RGBAmount = 1       Reflectivity = 0%                Transparency = 0%           Finish = Matte                    Luminance= not illuminated           Bump Pattern = (BLANK)      Bump Amount = 30%       Cutouts = None

 Cheers for the help.   


This user is offline

 

Wed, Sep 22, 2010 at 9:43:15 AM | Decals Rendering as black

#4

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 198 Votes


Maybe this is the problem: www.revitcity.com/forums.php?action=deletepost&thread_post_id=58760&thread_id=16237

 



Edited on: Thu, Sep 23, 2010 at 4:24:35 AM

-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Wed, Sep 22, 2010 at 7:45:51 PM | Decals Rendering as black

#5

erland73


active
erland73 Avatar

Joined: Fri, Sep 7, 2007
738 Posts
4.5 Stars: 85 Votes


Link doesn't work, Ty..........

-----------------------------------

 “Learning never exhausts the mind.” Leonardo Da Vinci 

 

This user is offline

 

Wed, Sep 22, 2010 at 7:48:47 PM | Decals Rendering as black

#6

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 198 Votes


Yes it work ERl, just click on the link...

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Wed, Sep 22, 2010 at 8:17:16 PM | Decals Rendering as black

#7

erland73


active
erland73 Avatar

Joined: Fri, Sep 7, 2007
738 Posts
4.5 Stars: 85 Votes


"Yes it work ERl, just click on the link..."....yes Ty, I know that... Frowning 

Attached Images

82449_2010-09-221413.png

-----------------------------------

 “Learning never exhausts the mind.” Leonardo Da Vinci 

 

This user is offline

 

Wed, Sep 22, 2010 at 8:27:28 PM | Decals Rendering as black

#8

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 198 Votes


YES it work: http://screencast.com/t/MmU2ZmFjMz

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Thu, Sep 23, 2010 at 1:37:30 AM | Decals Rendering as black

#9

tomdub90


active

Joined: Thu, Sep 2, 2010
6 Posts
No Rating


Yeah... sorry Typhoon. No can see... you could copy and paste the whole thread to this one Winking

 BUT from what I did see from your screen shot, I don't think that that is my issue because it still shows up in realistic mode as the proper JPG in the correct position. So the Decal is definitely placed in the correct position as shown below.



Attached Images

82457_image.jpg

This user is offline

 

Thu, Sep 23, 2010 at 2:55:44 AM | Decals Rendering as black

#10

erland73


active
erland73 Avatar

Joined: Fri, Sep 7, 2007
738 Posts
4.5 Stars: 85 Votes


"Yeah... sorry Typhoon. No can see...".....I told you Ty...hehe....tomdub90, can you upload your bitmap?

-----------------------------------

 “Learning never exhausts the mind.” Leonardo Da Vinci 

 

This user is offline

 

Thu, Sep 23, 2010 at 4:47:58 AM | Decals Rendering as black

#11

tomdub90


active

Joined: Thu, Sep 2, 2010
6 Posts
No Rating


It's not a unique problem to the one pic. Happens with all JPGs. But here. Have some advertising!

Attached Images

82461_chickenfeed_w_chick.jpg

This user is offline

 

Thu, Sep 23, 2010 at 5:02:35 AM | Decals Rendering as black

#12

tomdub90


active

Joined: Thu, Sep 2, 2010
6 Posts
No Rating


ooo. dead image. thats suspicious. I think I have it figured out. It's the image's fault. The images are stored on an external company server. but then When I save it to the desktop it still has the same issue. Whereas images processed through photoshop don't have the issue. SO... i opened up the image in Paint and then saved as new.... but still the samething happened.

 Then i try opening it in Photoshop and it tells me the ICC profile is invalid... whatever that is... oh colour space.

 Ok its working. I saved it as a bmp through PS and it now works. WIERD... funky images. But Thats it resolved.

thanks guys!


This user is offline

 

Thu, Oct 7, 2010 at 3:29:04 PM | Decals Rendering as black

#13

fabiyamanaka


active

Joined: Sun, Jun 4, 2006
1 Posts
No Rating


tomdub90 I had the same problem. My jpgs were in CMYK, I tried to save them as RGB and worked.


This user is offline

 

Fri, Jan 7, 2011 at 4:34:33 PM | Decals Rendering as black

#14

LOSpistos


active

Joined: Wed, Apr 1, 2009
20 Posts
5 Stars: 1 Votes


  1. same problem..pleeease whats the conclusion?

This user is offline

 

Sun, Jan 9, 2011 at 5:42:50 AM | Decals Rendering as black

#15

asser


active

Joined: Wed, Dec 29, 2010
2 Posts
No Rating


Same problem after upgrading to 2011. It worked fine in 2010 but now all images rendering black. I tried resave images with a different ICC profile and in various file formats but with no effect.

BTW same problem in a new file that was not upgraded from 2010 format.

Any tips appreciated!


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 2 | 1 | 2 Next >>



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

problem rendering decals

Revit Building >> Technical Support

Tue, Aug 3, 2010 at 1:18:16 PM

2

problem with rendering decals

Revit Building >> Technical Support

Mon, May 14, 2007 at 10:44:57 PM

2

Decals not Rendering in 2010/12

Revit Building >> Technical Support

Wed, Jul 20, 2011 at 6:34:53 PM

4

Rendering Decals

Revit Building >> Technical Support

Fri, May 8, 2009 at 4:45:11 PM

4

applying different type of decals

Revit Building >> Technical Support

Wed, Mar 23, 2011 at 10:45:44 PM

1

Site Stats

Members:

1512646

Objects:

21254

Forum Posts:

151239

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.2856

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights