RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

282 Users Online (154 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Mouse: Selecting item causing compent to jump up page

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Fri, Sep 17, 2010 at 12:41:07 PM | Mouse: Selecting item causing compent to jump up page

#1

bdbhoy


active

Joined: Fri, Mar 9, 2007
40 Posts
1 Stars: 1 Votes


Revit Architecture 2011 

Mouse Problem

Can't figure out if it's mouse setting, computer, or programme issue

Programme/mouse working normally until a few days ago.  How when I select door/window/wall/sheet/dimension/or component the item 'jumps' up the screen proportiuonally to how close zoomed in, (Occuring in plan & elevation, but does not happen with a door restrained in wall orientated left to right across screen) .

I've tried a number of different wireless and wire mice, same result. Altered control panel setting to restore default, no change.

I have the programme installed on and old computer as a reference monitor/backup. I've tried the same mice on that and the programme performs correctly.

Any possible suggestions where to attempt to solve?

 


This user is offline

 

Fri, Sep 17, 2010 at 2:07:54 PM | Mouse: Selecting item causing compent to jump up page

#2

brettgoodchild


active
brettgoodchild Avatar

Joined: Sat, Feb 4, 2006
425 Posts
4 Stars: 17 Votes


We had the same issue happen to one of our end users and we just ended up rebuilding his Windows profile...worked like a charm.

We also tried updating all drivers, resetting the ribbon, deleting the communication center file and a ton of other stuff and none of that worked.


-----------------------------------

"You cannot escape the responsibility of tomorrow by evading it today. "
                             ~ Abraham Lincoln

This user is offline

 

Fri, Sep 17, 2010 at 2:27:33 PM | Mouse: Selecting item causing compent to jump up page

#3

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 351 Votes


Turn off drag and drop...lower right corner of your screen.  You are moving the object.

This user is offline

 

Fri, Sep 17, 2010 at 2:39:18 PM | Mouse: Selecting item causing compent to jump up page

#4

brettgoodchild


active
brettgoodchild Avatar

Joined: Sat, Feb 4, 2006
425 Posts
4 Stars: 17 Votes


Hub is talking about the Press & Drag check box in the bottom right corner.

I have mine turned off to avoid moving something accidently as I am panning around the models.

This will work but elements should not move when they are selected even if press and drag is checked.

When this happend to us, it was right after some Windows updates were installed and after the massive amounts of updates that happened this recently...one of them may be to blame.

 


-----------------------------------

"You cannot escape the responsibility of tomorrow by evading it today. "
                             ~ Abraham Lincoln

This user is offline

 

Fri, Sep 17, 2010 at 2:40:02 PM | Mouse: Selecting item causing compent to jump up page

#5

bdbhoy


active

Joined: Fri, Mar 9, 2007
40 Posts
1 Stars: 1 Votes


Many thanks, that's the problem solved. Doh, what a waste of 4 hours.

This user is offline

 

Fri, Sep 17, 2010 at 2:45:25 PM | Mouse: Selecting item causing compent to jump up page

#6

bdbhoy


active

Joined: Fri, Mar 9, 2007
40 Posts
1 Stars: 1 Votes


To Mr brettgoodchild,

Your probably correct  I had a long windows update two mornings ago, automatic restart and (thinking about it with hindsight) the problem began.  I've never turned on, used, or understand the 'press and drag' function, (until it's wasted my day). 

 


This user is offline

 

Fri, Sep 17, 2010 at 2:59:13 PM | Mouse: Selecting item causing compent to jump up page

#7

bdbhoy


active

Joined: Fri, Mar 9, 2007
40 Posts
1 Stars: 1 Votes


Turning off 'press and drag' solves my problem, but I just noticed my old machine (revit 2011 installed) has this function activated and does not cause the components to jump up the screen. Also slight flicker over whole drawing when selecting component on main machine (with 'press and drag' turned off), though its location does not alter at random - which happens when turned on.


This user is offline

 

Fri, Sep 17, 2010 at 3:09:05 PM | Mouse: Selecting item causing compent to jump up page

#8

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 351 Votes


Sorry about the terminology guys... I'm at home and forgot it was Press and drag not Drag and drop... Getting to old to remember.

This user is offline

 

Fri, Sep 17, 2010 at 6:46:16 PM | Mouse: Selecting item causing compent to jump up page

#9

brettgoodchild


active
brettgoodchild Avatar

Joined: Sat, Feb 4, 2006
425 Posts
4 Stars: 17 Votes


HAHA!!

Whatever Hub, for an old guy, you can hold your ground against anyone out there.


-----------------------------------

"You cannot escape the responsibility of tomorrow by evading it today. "
                             ~ Abraham Lincoln

This user is offline

 

Fri, Jan 21, 2011 at 2:41:04 PM | Mouse: Selecting item causing compent to jump up page

Thread Post Kudo! #10

eriks


active

Joined: Wed, Nov 21, 2007
2 Posts
No Rating


press and drag is not the reason why this all hapens, i read in a post somewhere on this forum, i've forgotten where exactly, that you have to dock the options toolbar at the bottom of the screen instead of at the top of your screen. that solved the problem for me, and dried my tears. (with options toolbar i mean the bar wich appears when you add a wall, where you can fill in the offset distance etc.)

chrz Erik


This user is offline

 

Fri, Jan 21, 2011 at 4:23:30 PM | Mouse: Selecting item causing compent to jump up page

#11

brettgoodchild


active
brettgoodchild Avatar

Joined: Sat, Feb 4, 2006
425 Posts
4 Stars: 17 Votes


Press and Drag is just a way to avoid the annoyance of elements moving upon selection. We tried docking the options bar previously and it had no affect on anything. Autodesk even suggests redocking the Project Browser 

See the link for Autodesk's response.

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=14997251&linkID=9243099


-----------------------------------

"You cannot escape the responsibility of tomorrow by evading it today. "
                             ~ Abraham Lincoln

This user is offline

 

Thu, Mar 29, 2012 at 6:13:58 PM | Mouse: Selecting item causing compent to jump up page

#12

luismendez


active

Joined: Wed, May 11, 2011
3 Posts
No Rating


Hi there, I used an Applle Display for Revit, and i was having the same problem; each time i click anywhere, the windows started flickering or flashing.... I've deselected the "press &Drag" case but didnt resolve.... After making uptades and trying to fix it, nothing work. Finally after 5 hrs waisting my time, I fixed by the dummiest way i imagine:

Under the ribbon, there is a line that actiates when you select a title block or something, right click and select "Dock at Bottom".... anyways that solve my problem.


This user is offline

 

Fri, Aug 17, 2012 at 11:32:25 AM | Mouse: Selecting item causing compent to jump up page

#13

dkido


active
dkido Avatar

Joined: Thu, Sep 1, 2011
1 Posts
No Rating


Thanks all. I think you just saved me many many hours of trauma, of cause on a tight deadline.


This user is offline

View Website

Wed, Mar 6, 2013 at 10:33:51 PM | Mouse: Selecting item causing compent to jump up page

#14

bsf


active

Joined: Thu, Dec 2, 2004
7 Posts
No Rating


Thanks Eriks.  I also had this problem and docking the options panel at the bottom fixied it.  Press and drag had nill affect.


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Highlight when selecting

Revit Building >> Technical Support

Wed, Jun 29, 2011 at 9:05:28 PM

3

Revit Family causing print issues

Revit Building >> Technical Support

Wed, Jan 6, 2016 at 4:08:30 PM

1

can't downnload families

Revit Building >> Technical Support

Mon, Dec 22, 2008 at 11:47:55 AM

0

Mouse Speed

Revit Building >> Technical Support

Tue, Jul 19, 2011 at 9:48:43 PM

6

MOUSE PROBLEM

Revit Building >> Technical Support

Mon, Nov 23, 2009 at 5:08:32 PM

6

Site Stats

Members:

1456933

Objects:

20594

Forum Posts:

150683

Job Listings:

6

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.2063

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights