RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

261 Users Online (123 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Step by step of exporting revit model to 3dsmax for render (Vray)?

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 2 | 1 | 2 Next >>

Mon, Jun 7, 2010 at 3:29:26 AM | Step by step of exporting revit model to 3dsmax for render (Vray)?

#1

mrbeandiesel


active
mrbeandiesel Avatar

Joined: Fri, Jan 9, 2009
69 Posts
1.5 Stars: 4 Votes


Hi!

  I have a RAC2010 64-bit and i want to render it to 3dsmax2010 64-bit, a simple interior room would be nice to begin with as an example, I already searched and tried earlier steps of it like opening the interior scene view ready for render and export it to FBX file->open 3dsmax-> import..and i'm stuck i dont know the next step for it.

 

PS: I already installed Vray for its method of rendering....

 

I would understand any explanation on this thread or simply links that helps on this query is highly appeciated

 

Thank you in advance!


This user is offline

 

Mon, Jun 7, 2010 at 3:33:05 AM | Step by step of exporting revit model to 3dsmax for render (Vray)?

#2

mrbeandiesel


active
mrbeandiesel Avatar

Joined: Fri, Jan 9, 2009
69 Posts
1.5 Stars: 4 Votes


After importing and FBX file from revit i dont know what would be next begining from selecting presets right after importing...

This user is offline

 

Mon, Jun 7, 2010 at 6:13:04 PM | Step by step of exporting revit model to 3dsmax for render (Vray)?

#3

alabaster2513


active
alabaster2513 Avatar

Joined: Tue, Jan 16, 2007
1009 Posts
3.5 Stars: 25 Votes


Revit and Autodesk FBX are not Vray compatible. Once you import the FBX you must change all the materials and erase the photometric lighting and replace it with vray lighting.


This user is offline

View Website

Mon, Jun 7, 2010 at 8:12:19 PM | Step by step of exporting revit model to 3dsmax for render (Vray)?

#4

erland73


active
erland73 Avatar

Joined: Fri, Sep 7, 2007
738 Posts
4.5 Stars: 85 Votes


"Revit and Autodesk FBX are not Vray compatible." Hmmmm....alabaster, depends on the version, VRay 1.5 SP4 is now compatible with Revit & Autodesk FBX files.

-----------------------------------

 “Learning never exhausts the mind.” Leonardo Da Vinci 

 

This user is offline

 

Tue, Jun 8, 2010 at 12:49:27 AM | Step by step of exporting revit model to 3dsmax for render (Vray)?

#5

alabaster2513


active
alabaster2513 Avatar

Joined: Tue, Jan 16, 2007
1009 Posts
3.5 Stars: 25 Votes


Whatchu talkin bout Ernesto!?!?! It uses MR materials and photometric lighting? I abandoned Vray a while ago. you got a trial of SP4?


This user is offline

View Website

Tue, Jun 8, 2010 at 1:29:52 AM | Step by step of exporting revit model to 3dsmax for render (Vray)?

#6

mrbeandiesel


active
mrbeandiesel Avatar

Joined: Fri, Jan 9, 2009
69 Posts
1.5 Stars: 4 Votes


BTW i have a registered V-Ray Adv 1.50.SP4 installed..

 

What should i select next?  Autodesk Architectural (Revit) or Autodesk Media & Entertainment?

 

Please tell me what's the difference between the two options and what is preferable to select,

Please see image below.

Thank you for any help you can suggest... 



Attached Images

77933_3dsmax_beginer_render.jpg

This user is offline

 

Tue, Jun 8, 2010 at 1:36:56 AM | Step by step of exporting revit model to 3dsmax for render (Vray)?

#7

mrbeandiesel


active
mrbeandiesel Avatar

Joined: Fri, Jan 9, 2009
69 Posts
1.5 Stars: 4 Votes


I already tried the two options but i'm still clueless about which to choose, please guide me until it renders to vray..

I'll just keep practicing at the moment waiting for a helpful reply

Thanks 

 

“Learning never exhausts the mind.”  — Leonardo Da Vinci , erland73 :D 


This user is offline

 

Tue, Jun 8, 2010 at 4:20:14 AM | alabaster2513

#8

erland73


active
erland73 Avatar

Joined: Fri, Sep 7, 2007
738 Posts
4.5 Stars: 85 Votes


Quoting alabaster2513 from 2010-06-07 19:49:27

"

Whatchu talkin bout Ernesto!?!?! It uses MR materials and photometric lighting? I abandoned Vray a while ago. you got a trial of SP4?

"

 

alabaster, the first image was render in Revit (0:09:36 Medium 300 DPI), the second one is the .fbx file imported into Max 2011 and rendered with VRay 1.5 SP4 (0:01:30 Medium). I just rendered the model (I mean, I didn't apply new materials on it). Well, as you can see the only material that is not compatible is the glass, but in anyway........and yes, the lighting fixtures imported, work as well....

Edited on: Mon, Jun 7, 2010 at 11:37:48 PM

Attached Images

77936_Revit.jpg77936_VRay_1.5_SP4.jpg

-----------------------------------

 “Learning never exhausts the mind.” Leonardo Da Vinci 

 

This user is offline

 

Tue, Jun 8, 2010 at 4:46:31 AM | Step by step of exporting revit model to 3dsmax for render (Vray)?

#9

mrbeandiesel


active
mrbeandiesel Avatar

Joined: Fri, Jan 9, 2009
69 Posts
1.5 Stars: 4 Votes


Hope you're not arguing..:p

 

Sir Ernesto , can you please tell the process you did from revit to max, i really wana learn it, just enumerate it the simplest way you could and i'll be the one to explore, i just wanna know the basic like you just did in the picture...

Clever as always my friend..


This user is offline

 

Tue, Jun 8, 2010 at 6:37:17 PM | Step by step of exporting revit model to 3dsmax for render (Vray)?

#10

alabaster2513


active
alabaster2513 Avatar

Joined: Tue, Jan 16, 2007
1009 Posts
3.5 Stars: 25 Votes


mrbeandiesel,

 

First i would suggest downloading the latest FBX plugin, check your webupdates button on the import dialogue.


This user is offline

View Website

Wed, Jun 9, 2010 at 2:08:47 AM | Step by step of exporting revit model to 3dsmax for render (Vray)?

#11

erland73


active
erland73 Avatar

Joined: Fri, Sep 7, 2007
738 Posts
4.5 Stars: 85 Votes


mrbeandiesel, about the fbx thing, maybe this could be useful for you.....

Edited on: Tue, Jun 8, 2010 at 9:10:01 PM

-----------------------------------

 “Learning never exhausts the mind.” Leonardo Da Vinci 

 

This user is offline

 

Wed, Jun 9, 2010 at 7:06:05 PM | Step by step of exporting revit model to 3dsmax for render (Vray)?

#12

alabaster2513


active
alabaster2513 Avatar

Joined: Tue, Jan 16, 2007
1009 Posts
3.5 Stars: 25 Votes


are you using vray alot ernesto? i just got sp4 and started messing with it. i havint used vray in a few years so i'm having to relearn it Sad


This user is offline

View Website

Wed, Jun 9, 2010 at 7:47:35 PM | Step by step of exporting revit model to 3dsmax for render (Vray)?

#13

erland73


active
erland73 Avatar

Joined: Fri, Sep 7, 2007
738 Posts
4.5 Stars: 85 Votes


"are you using vray alot ernesto?" Not really,Matt....depends on the client. I'm trying with Fryrender nowadays. Easier to set up....

Edited on: Wed, Jun 9, 2010 at 8:11:19 PM

-----------------------------------

 “Learning never exhausts the mind.” Leonardo Da Vinci 

 

This user is offline

 

Wed, Jun 9, 2010 at 8:17:07 PM | Step by step of exporting revit model to 3dsmax for render (Vray)?

#14

alabaster2513


active
alabaster2513 Avatar

Joined: Tue, Jan 16, 2007
1009 Posts
3.5 Stars: 25 Votes


yeah i tried just opening a revit fbx and hitting render on vray, looks kinda wierd

Attached Images

78012_vraytest.jpg

This user is offline

View Website

Wed, Jun 9, 2010 at 11:25:47 PM | Step by step of exporting revit model to 3dsmax for render (Vray)?

#15

erland73


active
erland73 Avatar

Joined: Fri, Sep 7, 2007
738 Posts
4.5 Stars: 85 Votes


Yeah, it seems that although it preserves the materials from Revit, it loses some settings (brightness,etc.)

-----------------------------------

 “Learning never exhausts the mind.” Leonardo Da Vinci 

 

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 2 | 1 | 2 Next >>



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Step by Step Guides to Buildings

Community >> Newbies

Sun, Dec 7, 2014 at 1:57:47 PM

9

Revit to 3Dsmax vray glass problem

Revit Building >> Technical Support

Tue, Jan 21, 2014 at 2:47:01 PM

1

Step-by-step to finish

Revit Building >> Tips & Tricks

Tue, Dec 9, 2014 at 9:32:52 PM

1

step in wall

Revit Building >> Technical Support

Fri, Oct 16, 2009 at 12:31:09 PM

1

basic window family tutorial(step by step)

Community >> The Studio

Tue, Sep 7, 2010 at 12:26:53 AM

5

Site Stats

Members:

1469589

Objects:

20536

Forum Posts:

150618

Job Listings:

6

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 2.0533

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights