RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

252 Users Online (123 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Hidden dimension segment

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Sun, May 2, 2010 at 1:53:39 PM | Hidden dimension segment

#1

Sophiecat9


active

Joined: Mon, Mar 29, 2010
4 Posts
No Rating


I have a door in a plan that I need to dimension from it's center line to an exterior wall. When I highlight it the temporary dimensions shows on one side to the next element but the other side shows no dimension line but it does show the little blue dot for the witness line. I've tried just dimensioning it manually but the dimension line I draw will not dimension to the centerline of the door. Why is this segment of the dimension line for the door not showing?

This user is offline

 

Sun, May 2, 2010 at 3:00:13 PM | Hidden dimension segment

#2

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 350 Votes


If this is an out of the box revir door, it will dimension to the center.  Did you use the tab key while being near the center of the door?

This user is offline

 

Sun, May 2, 2010 at 5:08:42 PM | Hidden dimension segment

#3

Sophiecat9


active

Joined: Mon, Mar 29, 2010
4 Posts
No Rating


It's a standard door provided by the Imperial Library. I tried tab and all it did was flash at me and never grabbed on to anything.

This user is offline

 

Mon, May 3, 2010 at 12:04:19 PM | Hidden dimension segment

#4

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 350 Votes


Were you using the linear dimension tool instead of the aligned tool?

This user is offline

 

Mon, May 3, 2010 at 1:29:54 PM | Hidden dimension segment

#5

Sophiecat9


active

Joined: Mon, Mar 29, 2010
4 Posts
No Rating


I was using the temporary dimensions that appear when you click the door.

This user is offline

 

Mon, May 3, 2010 at 1:42:35 PM | Hidden dimension segment

#6

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 350 Votes


Use the aligned dimension and tab to find the center or make the temp dimension permanent and edit the witness line.  This will work unless you are doing something you haven't told us ... an image while you are in the command would help us see what you are doing.  Screenhunter allows you to capture that for free.

This user is offline

 

Mon, May 3, 2010 at 1:55:00 PM | Hidden dimension segment

#7

Sophiecat9


active

Joined: Mon, Mar 29, 2010
4 Posts
No Rating


You're printscreen (PRT SC) button does too, just in case you wanted a simpler method. This an image of what happens when I highlight the door and the temporary dimensions appear. Notice that no dimension line appears but a blue dot for the witness line does.

Attached Images

76280_Screenshot.jpg

This user is offline

 

Mon, May 3, 2010 at 2:06:52 PM | Hidden dimension segment

#8

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 350 Votes


I don't know why the top dimension is not there but the bottom part is.  Why don't you do what I suggested?  Use the aligned dimension and tab to find the center or make the temp dimension permanent and edit the witness line.   Use the complete temp. dimension you have - make it permanent then edit the witness line. 

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

"can't change dimension segment to this value" error 2013 pipes

Revit Systems >> Technical Support

Thu, Oct 18, 2012 at 12:56:04 PM

2

MISSING DIMENSION SEGMENT ??

Revit Building >> Technical Support

Tue, Nov 18, 2008 at 11:04:17 AM

2

leader segment problem

Revit Building >> Technical Support

Mon, May 4, 2009 at 6:05:23 PM

2

roof remove cut segment

Community >> Newbies

Fri, Jun 1, 2007 at 11:44:44 PM

1

Curtai Grid - Add/Remove segment

Revit Building >> Technical Support

Sun, Sep 7, 2014 at 2:34:13 PM

12

Site Stats

Members:

1458594

Objects:

20592

Forum Posts:

150673

Job Listings:

6

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 14.6701

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights