RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

240 Users Online (108 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Revit 2010 crashes a lot on a 2 GB RAM computer?

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Thu, Apr 15, 2010 at 9:41:16 PM | Revit 2010 crashes a lot on a 2 GB RAM computer?

#1

grimberg


active

Joined: Thu, Apr 15, 2010
5 Posts
No Rating


I installed Revit Architecture 2010 on my computer which is a Dual Core with 2 GB of RAM and running XP Pro. After running the program and drawing some walls and doors, suddenly it crashes and a black screen shows up with a legend saying: "An error has occurred while drawing the contents of this window. This window shall be closed" And of course I have to close the program.

I installed Revit on a 4 core computer with 3 GB and running Vista and the program runs ok without crashing.

What is happening here? Somebody knows?

Thank you,


This user is offline

 

Thu, Apr 15, 2010 at 10:41:56 PM | Revit 2010 crashes a lot on a 2 GB RAM computer?

#2

coreed


site moderator|||
coreed Avatar

Joined: Fri, Feb 10, 2006
1874 Posts
4 Stars: 16 Votes


i think you answered your own question.

-----------------------------------

best regards,

coreed,aia

bmpArchitects,Inc.

"Revit has to be implemented, Not installed." 

Long Live Revit

This user is offline

 

Thu, Apr 15, 2010 at 10:44:50 PM | Revit 2010 crashes a lot on a 2 GB RAM computer?

#3

erland73


active
erland73 Avatar

Joined: Fri, Sep 7, 2007
738 Posts
4.5 Stars: 85 Votes


Take a look at this:   http://www.youtube.com/watch?v=tz5nvM1DtNc

-----------------------------------

 “Learning never exhausts the mind.” Leonardo Da Vinci 

 

This user is offline

 

Sat, Apr 17, 2010 at 12:21:02 AM | Revit 2010 crashes a lot on a 2 GB RAM computer?

#4

grimberg


active

Joined: Thu, Apr 15, 2010
5 Posts
No Rating


I don't think it is the lack of RAM memory. I also installed Revit 2010 on a 1 GB computer and it runs like a charm. Actually now my Quadcore 3 GB computer is extremely slow after installing Revit and now today Revit is not working anymore. It crashes att he splash screen.

Any ideas? 


This user is offline

 

Sat, Apr 17, 2010 at 6:53:45 PM | Revit 2010 crashes a lot on a 2 GB RAM computer?

#5

HDDWG2003


active
HDDWG2003 Avatar

Joined: Tue, Feb 19, 2008
71 Posts
3.5 Stars: 11 Votes


Are using "Graphics Mode"  "use Hardware Acceleration(Direct3d)" in the options>graphics tab? if so turn it off and see what happens

I had that problem when my graphics card didn't support it.


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Why Can't My Computer Complet A Rendering

General Discussion >> Revit Project Management

Fri, Apr 16, 2010 at 6:06:14 PM

7

Revit 2010 and Tablet XP Crashes Everytime

Workflow & Implementation >> Hardware

Thu, Mar 4, 2010 at 5:41:02 PM

0

Revit 2010 Crashes when selecting the Big Purple R

Revit Building >> Technical Support

Thu, Aug 5, 2010 at 12:18:26 PM

4

Rendering Crashes

Revit Building >> Technical Support

Fri, Aug 6, 2010 at 5:50:23 PM

4

Is 2010 the worst update so for?

Revit Building >> Technical Support

Fri, Feb 12, 2010 at 12:22:02 PM

4

Site Stats

Members:

1468988

Objects:

20536

Forum Posts:

150615

Job Listings:

6

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 2.7947

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights