RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

170 Users Online (56 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Structure >> Technical Support >> Thickened slab at stoops

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Thu, Sep 22, 2005 at 12:52:11 AM | Thickened slab at stoops

#1

JAMIER


active

Joined: Tue, Jul 26, 2005
14 Posts
No Rating


Revit Structure: What is the best way to show a thickened slab condition. In this case it would be at an exterior door/stoop. At the door and at the perimeter of the stoop where the wall is usually held down 8" from top of slab and the slab 45's down and is doweled into the wall. thanks

This user is offline

 

Fri, Sep 23, 2005 at 5:30:33 AM | RE: Thickened slab at stoops

#2

eldados


site moderator|||
eldados Avatar

Joined: Mon, Mar 14, 2005
777 Posts
4.5 Stars: 8 Votes


just create a host profile slab and once in place you can click on it and move the ends to the area you want (the door opening)

This user is offline

View Website

Fri, Sep 23, 2005 at 6:44:34 PM | RE: Thickened slab at stoops

#3

JAMIER


active

Joined: Tue, Jul 26, 2005
14 Posts
No Rating


whats the difference between a host profile slab and just creating a slab. Any pointers on creating a host profile slab. I have currently creat my 4" slab. on grade, than added a slab edge profile to it. When trying to join the slab to the thickened profile I get" Element could not be cut by joined element." The thickened slab edge is a default slabedge in revit structure. I can join on one end but not the other. Maybe I am going about it all wrong. thanks, jamie

This user is offline

 

Sun, Sep 25, 2005 at 11:39:41 PM | RE: Thickened slab at stoops

#4

eldados


site moderator|||
eldados Avatar

Joined: Mon, Mar 14, 2005
777 Posts
4.5 Stars: 8 Votes


the host profile is really to help you create what ever profile on a given path, it can be has simple as a square or as complicated as you want it to be, all you have to do is pick the edge... if it's a repeating detail it would be easier as a hosted profile. I guess you have a void in your profile, when you join the profile to the slab, the void does not cut the slab, but does it look like you want it to? does it only come up with the worning but actually work?

This user is offline

View Website

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Rebar in a thickened slab Revit 2012

Revit Structure >> Technical Support

Thu, Dec 29, 2011 at 12:40:29 PM

1

Thickened slab appearance

Revit Structure >> Technical Support

Fri, Jun 8, 2012 at 3:43:23 PM

3

Thickened Slab Not Cutting Floor Line Out

Revit Building >> Technical Support

Wed, Dec 28, 2011 at 1:54:13 PM

2

Modeling thickened slab strip under bearing walls

Revit Structure >> Technical Support

Thu, Feb 5, 2015 at 7:13:00 PM

1

2 Thickened Slab Edges in ONE Foundation Slab

Revit Structure >> Technical Support

Mon, Jun 6, 2011 at 5:13:35 PM

2

Site Stats

Members:

1797636

Objects:

22518

Forum Posts:

151982

Job Listings:

4

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.0676

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights