RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

253 Users Online (120 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Contour Lines - not a surface

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Mon, Mar 29, 2010 at 11:13:57 PM | Contour Lines - not a surface

#1

joeinck


active

Joined: Wed, Oct 1, 2008
60 Posts
No Rating


Using 2009 architecture building

I guess I am missing something when creating a site plan.  It is a rare occassion when a contour closes on itself on the same piece of property.  that is to say, most contours just 'run through' a site. I can only seem to draw a toposurface in revit, which would be fine if it did not try to close the contours. Is there a way to just draw contour lines in Revit but have it be in 3d?

Not sure if i am making sense, maybe if someone knows of a good tutorial on contours.

thank you


This user is offline

 

Tue, Mar 30, 2010 at 6:08:47 PM | Contour Lines - not a surface

#2

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 200 Votes


I don't think I understand the question/issue... Can you put some images about what is THE ISSUE?

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Tue, Mar 30, 2010 at 8:27:44 PM | Contour Lines - not a surface

#3

joeinck


active

Joined: Wed, Oct 1, 2008
60 Posts
No Rating


I have attached a quick sketch for your use.

Baically I would like to add these contours to a Revit site plan, put my building on it, draw a "pad" around its perimeter so the contours dont go through the building, and begin to change the site contours so it works with my building. As you can see the contours dont 'close' they just cross my site. Can this be done in revit as a toposurface?

thanks



Attached Images

74505_site.jpg

This user is offline

 

Tue, Mar 30, 2010 at 8:42:40 PM | Contour Lines - not a surface

#4

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 371 Votes


Did you ever build a chip-board site model in school?  You make it by glueing up contour layers and guess what.  Each layer of cardboard has the wavy contour edge but it also has other sides in order to complete the layer. 

 

Think of your Revit contours in the same manner.  All contours do close somewhere but you are modeling a piece of the world so complete the top layer by picking points at the corners of your property.(Or I should say you need to give elevatrion values at the corners of your property ... they may not be on a contour.)



Edited on: Tue, Mar 30, 2010 at 4:34:11 PM

This user is offline

 

Tue, Mar 30, 2010 at 9:20:41 PM | Contour Lines - not a surface

#5

mbsteve


active
mbsteve Avatar

Joined: Fri, Sep 22, 2006
759 Posts
4 Stars: 12 Votes


you mean like this.

Attached Images

74512_SiteTest.png74512_SiteTest3D.png

This user is offline

 

Wed, Mar 31, 2010 at 7:11:21 PM | Contour Lines - not a surface

#6

joeinck


active

Joined: Wed, Oct 1, 2008
60 Posts
No Rating


thanks, i think i am getting it.  i am using the 'merge surface' feature to solve some issues. I have retaining walls and a pretty creative bit of lanscaping going on. WWhup is good except that if you remove a layer from your model, the rest dont disappear. I was trying to scuplt the whole property using on surface, which i dont think is the wary to go. hope this works...

thanks again


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Possible to place contour lines to toposurface instead of points?

Revit Building >> Technical Support

Fri, Jun 1, 2018 at 7:57:52 PM

7

Hide 'Contour' Lines in Modified Sub Element

Revit Building >> Technical Support

Tue, Dec 3, 2013 at 3:21:03 PM

3

Visibilty of Contour Lines

Revit Building >> Technical Support

Mon, Jun 21, 2010 at 2:32:46 PM

2

Hiding Contour Lines

Revit Systems >> Technical Support

Thu, Dec 17, 2020 at 4:00:03 AM

3

Showing Contour lines over objects

Revit Building >> Technical Support

Mon, Aug 31, 2009 at 4:24:08 AM

0

Site Stats

Members:

1692896

Objects:

22218

Forum Posts:

151749

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 6.3847

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights