RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

269 Users Online (121 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Structure >> Tips & Tricks >> ADJUSTING PRINTING MARGINS IN REVIT

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Thu, Jan 28, 2010 at 5:41:46 PM | ADJUSTING PRINTING MARGINS IN REVIT

#1

jetfavre


active

Joined: Fri, Aug 22, 2008
25 Posts
No Rating


I AM PRINTING TO ADOBE ACROBAT, AND REVIT SEEMS TO ADD A MARGIN AROUND THE BORDER. IN ACROBAT U HAVE THE ABILITY TO PRINT A FULL SIZE SHEET. (IM TRYING TO PRINT A E-SIZE SHEET "30x42"Winking AND REVIT ADDS A MARGIN AROUND THE BORDER. IS THERE ANY WAY TO REMOVE THE MARGIN? I KNOW REVIT HAS A SIMPLE WINDOW PRINT DRIVER.  BUT IF I CANT PRINT A SHEET FULL SIZE KINDA MAKES IT ALL A MOOT POINT, TO DO ALL THIS WORK WHEN CAN'T PRODUCE PROPERLY SCALED DWGS.

CAN ANYBODY GIVE ME SOME INSIGHT?


This user is offline

 

Thu, Jan 28, 2010 at 7:05:14 PM | ADJUSTING PRINTING MARGINS IN REVIT

#2

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 198 Votes


I don't use PDF to print my drawings, only DWF but just a question: are you using a "Educational Version" of Revit?

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Thu, Jan 28, 2010 at 7:15:15 PM | ADJUSTING PRINTING MARGINS IN REVIT

#3

jetfavre


active

Joined: Fri, Aug 22, 2008
25 Posts
No Rating


No im using revit structure suite 2010.


This user is offline

 

Thu, Jan 28, 2010 at 7:56:47 PM | ADJUSTING PRINTING MARGINS IN REVIT

#4

mflure


active

Joined: Wed, Jul 26, 2006
33 Posts
No Rating


Ok..

Couple of things:

1.) If your creating a E size sheet and revit it set to fit it will add the boarder automatically... make sure you have it scale to 100%...

2.) Also if it cutting the PDF to a smaller size and not to a full size E sheet you need to make sure you have the professional version of Acrobat.  If you dont it will have those problems.. Since Professional and up have the ability to print to the large format.  The standard version does not.

 Mike

 


This user is offline

 

Thu, Jan 28, 2010 at 8:06:25 PM | ADJUSTING PRINTING MARGINS IN REVIT

#5

jetfavre


active

Joined: Fri, Aug 22, 2008
25 Posts
No Rating


THANKS, I FOUND MY PROBLEM. IN ACROBAT U CAN SET UP THE SHEET SIZES THAT IT WILL PRINT TO. MY "E" AND "E1" SIZES IN ACROBAT WERE INCORRECT (THEY WERE LARGER THAN NEED BE) SO REVIT DID EVERYTHING RIGHT I WAS PRINTING TO A BIGGER SHEET THAN I THOUGHT... DUH! ONCE I FIGURED THAT OUT, CORRECTED THE MISTAKE.IT PRINTER CORRECTLY.

THANKS FOR THE REPLY.


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

PRINTING TO MARGINS

Revit Structure >> Tips & Tricks

Wed, Mar 4, 2009 at 9:51:57 PM

0

Margins/Row Heights in Schedules

Revit Building >> Technical Support

Wed, Aug 17, 2011 at 5:13:43 PM

1

Fill Region set to Transparent but printing Opaque [ 1 2 ]

Revit Building >> Technical Support

Sat, Jan 26, 2019 at 6:16:15 AM

18

Plotting/Printing in Revit.

Revit Building >> Technical Support

Tue, Oct 26, 2004 at 2:01:58 PM

0

Revit PDF writer / margins

Revit Building >> Technical Support

Sun, Apr 10, 2005 at 11:40:43 PM

0

Site Stats

Members:

1509301

Objects:

21233

Forum Posts:

151230

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 1.5718

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights