RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

347 Users Online (180 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> General Discussion >> Wishlist >> Wish List - Trace Cad Lines

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Sun, Jan 10, 2010 at 8:40:23 PM | Wish List - Trace Cad Lines

#1

jarosa


active
jarosa Avatar

Joined: Tue, Feb 19, 2008
251 Posts
4 Stars: 5 Votes


1. Link a CAD file into a drafting view

2. Go to Annotate Tab

3. Select the "Trace CAD Lines" Tool.

4. Select cad link in drafting view and Presto all the cad lines are duplicated in detail lines.

5. Modify line types to suit.

Bugger will surely be the line too small. Besides that, how cool would that be? If we can detail one line at a time, why not 40, 100? Want to get ACAD users to swich. Here's the tool.

 



Edited on: Sun, Jan 10, 2010 at 5:43:07 PM

This user is offline

View Website

Mon, Jan 11, 2010 at 2:28:07 PM | Wish List - Trace Cad Lines

#2

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 374 Votes


jarosa... read my process on how to clean up CAD files here:  http://www.revitcity.com/forums.php?action=viewthread&thread_id=17194  That post may look a little complicated but it really isn't and the reslutant detail is now fit to put into your project.

This user is offline

 

Mon, Jan 11, 2010 at 3:41:49 PM | Wish List - Trace Cad Lines

#3

jarosa


active
jarosa Avatar

Joined: Tue, Feb 19, 2008
251 Posts
4 Stars: 5 Votes


WWHUB,

I saw your post and printed it out already. Plan to use it. However, the item I was trying to detail was a vinyl window section. How do you deal with the line too short error message? You know all the round corners (dare I say filleted?).

Thanks

 


This user is offline

View Website

Mon, Jan 11, 2010 at 4:23:14 PM | Wish List - Trace Cad Lines

#4

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 374 Votes


Too many manufacturer's CAD details are just not drawn right for revit.  If it is too short, I delete it.  You would never really see it anyway.  I delete tiny radius and all small lines.  I try to simplify the manuf. details.  We do not need production details.

This user is offline

 

Mon, Jan 11, 2010 at 6:17:52 PM | Wish List - Trace Cad Lines

#5

jarosa


active
jarosa Avatar

Joined: Tue, Feb 19, 2008
251 Posts
4 Stars: 5 Votes


Makes sense. I'll try it out. Thanks

This user is offline

View Website

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Re - Concept mass - Reference Line from CAD

Revit Structure >> Technical Support

Tue, Feb 7, 2012 at 6:27:00 PM

2

ray trace

Revit Building >> Technical Support

Mon, Aug 28, 2006 at 1:26:14 PM

5

All Imported Cad lines have turned Black

Revit Building >> Technical Support

Sat, Feb 9, 2013 at 8:42:53 AM

4

Old Cad Typical Details

Community >> Newbies

Mon, May 6, 2013 at 8:27:41 PM

2

Topo map not following CAD Contours

Revit Building >> Technical Support

Mon, Nov 12, 2007 at 2:53:03 PM

2

Site Stats

Members:

1708543

Objects:

22272

Forum Posts:

151787

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.6715

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights