RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

73 Users Online (72 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Load Family in Project causes Revit to Crash!

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Thu, Sep 24, 2009 at 1:36:22 PM | Load Family in Project causes Revit to Crash!

#1

MARS1276


active

Joined: Thu, Jan 24, 2008
193 Posts
1 Stars: 1 Votes


After installing the latest service pack for Revit 2010, our machines are experiencing a common problem with each Revit user.  When working in a project, if we select the Load Family icon, it causes Revit 2010 to crash IMMEDIATELY.  We can edit in place families just fine.  We can even open families and load them into our project that way.  So what causes this?  More importantly; how do we fix this?!?

 

One of our draftsmen cannot even drag a family in from his list (on the left side) without his crashing.

 

What to do?


This user is offline

 

Fri, Sep 25, 2009 at 11:55:47 AM | Load Family in Project causes Revit to Crash!

#2

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 389 Votes


You don't say what platform you are using and I think that is where your problems are.  Have you used cc-cleaner or something like that to clean up your system level files?

This user is offline

 

Fri, Sep 25, 2009 at 2:43:23 PM | Load Family in Project causes Revit to Crash!

#3

MARS1276


active

Joined: Thu, Jan 24, 2008
193 Posts
1 Stars: 1 Votes


We are using 2010, and as for the cc-cleaner, I'm not sure if my drafting supervisor/I.T. guy tried that or not.

 

I think he just decided to reinstall Revit 2010 on his.  Mine has the latest service pack and I am experiencing crashing whenever I try to load a family from within the project.  Boom, instantly down.


This user is offline

 

Mon, Oct 26, 2009 at 3:17:40 AM | Load Family in Project causes Revit to Crash!

#4

alan3196


active

Joined: Sat, Apr 18, 2009
2 Posts
No Rating


I have a similar problem where I try to insert a Kohler basin or spa or shower or toilet that I have downloaded from Revit City and as soon as I select load family it crashes.

Just to make sure it wasnt Revit I tried to open the family as a file rather than inserting it and the same thing happened it crashed immedialtey


This user is offline

 

Mon, Oct 26, 2009 at 7:02:59 AM | Load Family in Project causes Revit to Crash!

#5

MARS1276


active

Joined: Thu, Jan 24, 2008
193 Posts
1 Stars: 1 Votes


We did a complete reinstall and did not load the service pack 2 and it seems to be working just fine now.

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Family Won't Load

Revit Building >> Technical Support

Tue, Nov 28, 2017 at 8:50:38 AM

3

the family mass wont load into my project

Community >> Newbies

Wed, Nov 10, 2010 at 1:46:28 PM

3

Cannot load family

Revit Building >> Technical Support

Mon, Apr 18, 2011 at 5:22:02 PM

2

Parametric Cabinets causing crash in RAC 2010

Revit Building >> Technical Support

Tue, Aug 11, 2009 at 1:21:18 PM

2

cannot load families into my project

Revit Building >> Technical Support

Tue, Aug 15, 2006 at 2:20:21 PM

2

Site Stats

Members:

1987040

Objects:

22874

Forum Posts:

152182

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 2.4103

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights