RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

255 Users Online (153 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Editing Families

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Wed, Sep 23, 2009 at 4:58:31 PM | Editing Families

#1

diacovoni


active

Joined: Wed, Apr 22, 2009
15 Posts
No Rating


I am using Revit 2010 and have had limited formal training.  I have the Mastering Revit Achitecture 2009 book.  During my training class they went through editing families.  Of course now that I'm back at my desk I am lost once again.  As I recall they edited or modified families outside of the project.  When I try and edit the family withing Revit the option is greyed out on the dialogue box.  I am simply trying to change the profile and size of some wall sweeps and window mullions.

Any help would be greatly appreciated.

 Dan Iacovoni


This user is offline

View Website

Wed, Sep 23, 2009 at 5:26:39 PM | Editing Families

#2

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 195 Votes


What you are saying is You are in a project, then you pick in a family and in the menu bar the option "Edit Family" is Greyed??? You can't enter in the Family???

 

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Wed, Sep 23, 2009 at 5:35:51 PM | Editing Families

#3

diacovoni


active

Joined: Wed, Apr 22, 2009
15 Posts
No Rating


I have my Project open and am browsing the Project Browser on the left side of my screen.  If I go down to Families and try to click on one, I can duplicate it and rename it from here.  But their is also an "edit family" option which is greyed out.  I am currently goind outside of Project to the RAC2010 file and opeing families their to edit them and make changes.  I am trying to create new wall sweeps, but the only option that comes up in wall sweeps is "Cornice".  Of course I don't like this one and want to create my own.  I cannot even find "Cornice" which it says is under a sub-catagory of "Walls".  This does not show up in the Project Browser.

This user is offline

View Website

Wed, Sep 23, 2009 at 5:45:14 PM | Editing Families

#4

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 195 Votes


Ohh, now i understand, those families are by default the System families, what to do to create your wall sweep is, File>new>family and choose the right family, in this case you go to a "Profile" family, in the family you gonna create a 2D shape to your sweep, save the family, give it a name then "Load into Project", in your project you go to wall sweep and you have the "Cornice" by default, enter in the properties of that, duplicate and give a new name, then CHANGE the "PROFILE" to the new one you have already created...

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Wed, Sep 23, 2009 at 6:03:39 PM | Editing Families

#5

diacovoni


active

Joined: Wed, Apr 22, 2009
15 Posts
No Rating


As usuall it all sounds so simple.  I will try it right now and let you know how it goes.  Thanx for the quick response.

This user is offline

View Website

Wed, Sep 23, 2009 at 6:43:28 PM | Editing Families

#6

diacovoni


active

Joined: Wed, Apr 22, 2009
15 Posts
No Rating


OK, I am very close now.  I have created alternate profiles as you have suggested.  I have loadedthem into my project and can see them in the Project Browser under "Profiles".  When I activate wall sweeps though it still comes up the the Cornice as the only option and if I do a Type Parameters it lists the cornice uner System Family.  How do I get this to look at my other profiles.

This user is offline

View Website

Wed, Sep 23, 2009 at 6:56:06 PM | Editing Families

#7

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 195 Votes


Again: "in your project you go to wall sweep and you have the "Cornice" by default, enter in the properties of that, duplicate and give a new name, then CHANGE the "PROFILE" to the new one you have already created..."

-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Wed, Sep 23, 2009 at 7:17:30 PM | Editing Families

#8

diacovoni


active

Joined: Wed, Apr 22, 2009
15 Posts
No Rating


Thank you for your patients, I finally got it. Was trying to load a new family rather than add to the one already there.

Thank you again for all your help.


This user is offline

View Website

Wed, Sep 23, 2009 at 7:20:52 PM | Editing Families

#9

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 195 Votes


Your Welcome.

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Fri, Oct 8, 2010 at 5:02:03 AM | Editing Families

#10

sodwyer


active
sodwyer Avatar

Joined: Fri, Nov 6, 2009
2 Posts
No Rating


I just used this method to draw skirtings for a huge project.

Thanks for the tip guys


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Help editing All in one Revit Content families

Revit Building >> Technical Support

Mon, Dec 21, 2015 at 7:27:25 PM

3

editing families when creating new

Revit Building >> Technical Support

Fri, Sep 9, 2005 at 8:17:20 PM

3

Changing call out families

Revit Structure >> Technical Support

Thu, Jun 5, 2008 at 11:26:22 AM

5

Complex Family Editing

Revit Building >> Technical Support

Mon, Mar 9, 2015 at 6:01:45 PM

2

Editing System Families

Revit Building >> Technical Support

Sat, Dec 5, 2009 at 9:53:10 PM

2

Site Stats

Members:

1401449

Objects:

20357

Forum Posts:

150427

Job Listings:

6

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 1.7636

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights