RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

232 Users Online (102 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Phase visibility (2009)

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Tue, Sep 22, 2009 at 2:50:04 PM | Phase visibility (2009)

#1

maranelloboy


active

Joined: Mon, Oct 8, 2007
57 Posts
3 Stars: 2 Votes


I'm working on a remodel project and having trouble figuring out a few things.  We have a remodel plan that shows the previous and new as it should, but we're having difficulty with our demo plan.  I have the view properties set to "Show Previous + Demo" for Phase Filter and "Existing" for Phase.  Also, if I try to create an element, it automatically goes to the "New Construction" phase regardless of what phase is active.  The only thing visible are grids and existing rooms.  When I go to a 3D view and set the same parameters, everything shows up fine.  What am I missing?

This user is offline

 

Wed, Sep 23, 2009 at 4:36:17 PM | Phase visibility (2009)

#2

cbieser


active

Joined: Wed, Jan 3, 2007
75 Posts
1 Stars: 1 Votes


There can be any number of things going on.  First, for the demo plan your phase should be set to New Construction so that your demo'ed items show dashed.  Is your view range correct?  Everything is checked under VG?  Is the view discipline set to Architectural in View Properties?

This user is offline

 

Wed, Sep 23, 2009 at 5:46:30 PM | Phase visibility (2009)

#3

maranelloboy


active

Joined: Mon, Oct 8, 2007
57 Posts
3 Stars: 2 Votes


I figured out a solution:

I created a third phase, so I have "Existing," "Demo," and "New Construction."  All existing construction was drawn (or copied to) the Existing phase, room separation lines where demo walls occur were drawn in the Demo phase (since demo walls aren't room bounding, but we still want room labels), and new construction was drawn in the New Construction phase.  My demo plans are set to Demo phase with Previous + Demo set as the visibility. My remodel plans are set to Previous + New as the visibility.  I also have as-built plans that I'm using to create the existing model.  They're on the Existing phase with visibility set to Complete.


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Shaft Opening Phase Visibility

Revit Building >> Technical Support

Mon, Jan 2, 2017 at 3:42:25 PM

7

Existing Phase Surface Patterns visibility

Revit Building >> Technical Support

Wed, Nov 15, 2006 at 12:37:24 AM

5

Visibility Graphics for Linked models not working (2009)

Revit Building >> Technical Support

Fri, Apr 24, 2009 at 4:02:36 PM

0

Visibility of Demolished Objects

Revit Building >> Technical Support

Sun, Apr 5, 2015 at 11:15:48 PM

7

Render problem in 2009 with existing phase

Revit Building >> Technical Support

Thu, Aug 28, 2008 at 7:55:45 PM

7

Site Stats

Members:

1567861

Objects:

21462

Forum Posts:

151459

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.9440

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights