RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

77 Users Online (76 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Community >> Newbies >> HOW TO SAVE A 3D DWG FILE TO REVIT FAMILY

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Thu, Sep 17, 2009 at 10:06:56 AM | HOW TO SAVE A 3D DWG FILE TO REVIT FAMILY

#1

kingwello


active

Joined: Fri, Sep 11, 2009
3 Posts
No Rating


Greetings all,

I was wondering if anyone with  depth knowledge about  revit families could assist me. I have  some 3d blocks  which i want to convert to revit  family.

 

thank you.


This user is offline

 

Thu, Sep 17, 2009 at 12:11:47 PM | HOW TO SAVE A 3D DWG FILE TO REVIT FAMILY

#2

erland73


active
erland73 Avatar

Joined: Fri, Sep 7, 2007
738 Posts
4.5 Stars: 85 Votes


First, you have to create a new family file according to the block you have,i.e., Planting for trees, Entourage for cars, etc...then just import your block and apply materials and save.....

-----------------------------------

 “Learning never exhausts the mind.” Leonardo Da Vinci 

 

This user is offline

 

Thu, Sep 17, 2009 at 4:20:24 PM | HOW TO SAVE A 3D DWG FILE TO REVIT FAMILY

#3

kingwello


active

Joined: Fri, Sep 11, 2009
3 Posts
No Rating


Thank you.

Question anyone please  is there a way to turn off autosnap or  snap in revit when modelling?

Is there a way to add light to a specific area or room ( more like spot light) ?


This user is offline

 

Thu, Sep 17, 2009 at 4:50:04 PM | HOW TO SAVE A 3D DWG FILE TO REVIT FAMILY

#4

erland73


active
erland73 Avatar

Joined: Fri, Sep 7, 2007
738 Posts
4.5 Stars: 85 Votes


To turn off snaps: Settings-->Snaps...--> (check)Snaps Off

Edited on: Thu, Sep 17, 2009 at 4:51:59 PM

-----------------------------------

 “Learning never exhausts the mind.” Leonardo Da Vinci 

 

This user is offline

 

Fri, Sep 25, 2009 at 4:48:38 PM | IS IT POSSIBLE TO EXPORT REVIT TO ARTLANTIS WITH THE ASSIGNED MATERIALS

#5

kingwello


active

Joined: Fri, Sep 11, 2009
3 Posts
No Rating


Iwas wondering if there was a way to export  in to artlantis the assigned matrials  from revit.

 any advice will be  appreciated.

 

thank you.

 


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Section through a family object and imported dwg file

Revit Building >> Technical Support

Fri, Mar 26, 2010 at 12:41:24 PM

6

how to make dwg file a family in revit

Revit Building >> Technical Support

Tue, Oct 14, 2014 at 1:17:17 PM

5

save a family

Revit Building >> Technical Support

Thu, May 12, 2011 at 6:15:32 AM

5

Importing Sketchup file as dwg

Community >> Newbies

Mon, Oct 28, 2019 at 12:12:18 PM

2

can't save as a central file

Revit Building >> Technical Support

Wed, Sep 9, 2009 at 2:35:47 PM

2

Site Stats

Members:

2004732

Objects:

22897

Forum Posts:

152181

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 2.2517

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights