RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

197 Users Online (68 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Structure >> Technical Support >> Components Will Not Load Under Any Circumstances!

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Sun, Sep 6, 2009 at 4:23:41 PM | Components Will Not Load Under Any Circumstances!

#1

ksmith


active

Joined: Tue, Jan 13, 2009
78 Posts
No Rating


Firstly let me just say that I have researched this problem on the forum here and have read many notes about it but none that answer or solve the problem. This is what's happening : -

I am using Revit 2010 and I try to load a component into my model. The path to the component I am trying to load is Metric Library > Detail Components >  Disposal Systems > Foul Drainage Above Ground > Roof Drain-Section (1)

I just cannot load this Roof Drain Section no matter what I try.

I just get the previous component that I loaded that comes up. After selecting the component I have tried clicking the arrow under components to see if I can see the component there to select again but it is nowhere to be found. In fact, I have tried just about everything I can think of to try and load the component but absolutely no joy at all.I just keep on getting the previous component!!

Is this a fault or bug with Revit??

as I say, I have read a few posts on other people suffering from the same problem but no definite solution on how to overcome it.

So this is to all you Revit guru's or anybody who can stop me tearing out what hair I have left on my head.

How do I load this component???

Thank you for any help

Kirk


-----------------------------------
USING REVIT 2011--- This old builder is determined to Learn Revit no matter what it takes.

This user is offline

 

Sun, Sep 6, 2009 at 4:44:49 PM | Components Will Not Load Under Any Circumstances!

#2

erland73


active
erland73 Avatar

Joined: Fri, Sep 7, 2007
738 Posts
4.5 Stars: 85 Votes


Did you try by searching it in your Project Browser and then drag it to your project?....

Edited on: Sun, Sep 6, 2009 at 11:47:34 AM

Attached Images

65811_2009-09-061046.png

-----------------------------------

 “Learning never exhausts the mind.” Leonardo Da Vinci 

 

This user is offline

 

Sun, Sep 6, 2009 at 5:10:38 PM | Components Will Not Load Under Any Circumstances!

#3

ksmith


active

Joined: Tue, Jan 13, 2009
78 Posts
No Rating


When I go into a 2d view I can see the component there and drag it in to my model. Can I see this is 3d view though? as at the moment I cant at all!

Thanks


-----------------------------------
USING REVIT 2011--- This old builder is determined to Learn Revit no matter what it takes.

This user is offline

 

Sun, Sep 6, 2009 at 5:35:48 PM | Components Will Not Load Under Any Circumstances!

#4

erland73


active
erland73 Avatar

Joined: Fri, Sep 7, 2007
738 Posts
4.5 Stars: 85 Votes


Did you read your HELP menu?....

Attached Images

65813_2009-09-061131.png

-----------------------------------

 “Learning never exhausts the mind.” Leonardo Da Vinci 

 

This user is offline

 

Sun, Sep 6, 2009 at 6:37:59 PM | Components Will Not Load Under Any Circumstances!

#5

ksmith


active

Joined: Tue, Jan 13, 2009
78 Posts
No Rating


Seems that I overlooked that one! Thanks for pointing that out.

-----------------------------------
USING REVIT 2011--- This old builder is determined to Learn Revit no matter what it takes.

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Cannot Load Components from Library

Revit Building >> Technical Support

Wed, Jun 1, 2016 at 11:31:16 AM

8

How may I load the rcp file for some components?

Revit Structure >> Technical Support

Fri, Jun 1, 2007 at 1:08:08 PM

1

problem loading components

Revit Building >> Technical Support

Sun, Apr 26, 2009 at 7:21:18 PM

6

Problem loading components

Revit Building >> Technical Support

Mon, Sep 28, 2009 at 8:43:40 AM

4

cant find components

Revit Building >> Technical Support

Mon, Aug 15, 2011 at 4:23:58 PM

5

Site Stats

Members:

1494793

Objects:

21163

Forum Posts:

151161

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.2333

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights