RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

177 Users Online (62 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Systems >> Technical Support >> Electrical devices not hosting??

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Wed, Jun 10, 2009 at 4:19:15 AM | Electrical devices not hosting??

#1

dbasore


active

Joined: Wed, May 13, 2009
1 Posts
No Rating


I have downloaded numerous electrical familes from RevitCity (both electrical devices such as switches and receptacles, and lighting). However, after I load them into my project, I am unable to select any form of host (wall or ceiling) to place the device. The only devices that allow me to choose a host (and let me choose WHICH host I want - surface, wall or ceiling), are the families that came default with Revit. I tried the defective families in another project (different file, different architect) and had the same problems. Does anyone have any suggestions or comments???

This user is offline

 

Wed, Jun 10, 2009 at 10:17:41 AM | Electrical devices not hosting??

#2

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 198 Votes


What families are you talking about? (switches and receptacles) could be in 2D so you only can place them in a 2D representation like a component in a section view in a callout for example, if it's in 3D edit the family and check how it was made to see where it can be attached, also, check the categories and parameters....

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Thu, Jun 11, 2009 at 3:43:01 PM | Electrical devices not hosting??

#3

lookforsaju


active

Joined: Mon, Aug 20, 2007
4 Posts
No Rating


One reason could be that the devices downloaded are hosted to a wall- not an extrusion. A linked file needs the host of the familes to be extrusions and not actual walls, ceilings or floors. Those families work only for a non-linked file.


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Placing Electrical devices without tags?

Revit Systems >> Technical Support

Mon, Oct 24, 2011 at 9:15:10 PM

1

Revit MEP 2011 crashes when circuiting electrical devices.

Revit Building >> Technical Support

Thu, Jan 27, 2011 at 3:27:58 PM

0

Electrical components moving when reloading arch model

Revit Systems >> Technical Support

Mon, Jan 5, 2015 at 3:01:02 PM

2

Exporting symbols as blocks in Autocad

Revit Systems >> Technical Support

Thu, Aug 1, 2013 at 3:03:20 PM

0

Electrical symbols plotting to light.

Revit Systems >> Technical Support

Tue, Jun 4, 2013 at 2:34:32 PM

4

Site Stats

Members:

1551786

Objects:

21383

Forum Posts:

151403

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.0573

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights