RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

270 Users Online (111 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Dual Phase Graphic Override?

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Tue, Apr 28, 2009 at 1:28:03 PM | Dual Phase Graphic Override?

#1

bert


active

Joined: Fri, Jun 27, 2008
95 Posts
No Rating


Hi there,

 

I'm currently working on a project with some phases (Exiting, Demo and New). I set up some Graphic overrides for the Existing phase, but I noticed there's only one graphic override setting to be created per phase (Existing, Demolished, New and Temporary).

 

I'd like to create two different graphic overrides for the same phase, to be selected in different phase filters. Is it possible to, for instance, show a solid greyed out hatch for existing elements in plan, AND show detailed greyed out elements in plan details?

 

I tried to apply a Graphic override based on filters using the Visibility Graphics toolbox, but there's not filter option for phases.

 

Any help would be much appreciated.


-----------------------------------

Great Revit karma will come to you for answering my many questions. 

using RAC-2013

Blog: Revit Templateer

This user is offline

View Website

Tue, Apr 28, 2009 at 1:33:38 PM | Dual Phase Graphic Override?

#2

travistlo


active

Joined: Tue, Nov 20, 2007
64 Posts
5 Stars: 2 Votes


I dont think what you want to do with the phaseing is possible.

However, there is a work around you can use.(and this is the way that the phases NEED to work).

Set your project up into worksets. Allow your worksets to the the Phase property (So you may have like Shell-Existing, Shell New, etc)

Then use a filter for the worksets. This should give you better control than the phases will.


-----------------------------------
Chatting it up on gmail - travistlo.j@gmail.com

This user is offline

View Website

Tue, Apr 28, 2009 at 1:54:49 PM | Dual Phase Graphic Override?

#3

bert


active

Joined: Fri, Jun 27, 2008
95 Posts
No Rating


Thanks Travistlo, I'll check that out.


-----------------------------------

Great Revit karma will come to you for answering my many questions. 

using RAC-2013

Blog: Revit Templateer

This user is offline

View Website

Tue, Apr 28, 2009 at 2:23:26 PM | Dual Phase Graphic Override?

#4

travistlo


active

Joined: Tue, Nov 20, 2007
64 Posts
5 Stars: 2 Votes


Just as a follow up you still may have to use phases too, this way revit still knows whats existing/new/demo, but you use the worksets for the graphics only.

-----------------------------------
Chatting it up on gmail - travistlo.j@gmail.com

This user is offline

View Website

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Phase - Graphiv Override

Revit Building >> Technical Support

Thu, Dec 10, 2009 at 5:10:11 PM

1

Phasing

Revit Building >> Technical Support

Thu, Feb 10, 2005 at 2:53:45 AM

0

Phase Graphic Overrides Not Working!! (very frustrated)

Revit Building >> Technical Support

Fri, Aug 7, 2009 at 2:41:12 PM

2

CURTAIN GRID BASED ELEMENTS CANNOT BE GROUPED

Community >> Newbies

Tue, Oct 28, 2014 at 5:55:23 PM

0

Override Phase Filter for Specific View only

Revit Building >> Technical Support

Fri, Nov 4, 2016 at 2:45:40 PM

1

Site Stats

Members:

1633187

Objects:

22067

Forum Posts:

151656

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.1468

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights