RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

215 Users Online (42 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Structure >> Technical Support >> Revit double counting objects in Schedule

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Thu, Apr 9, 2009 at 11:19:13 PM | Revit double counting objects in Schedule

#1

JI3ird


active

Joined: Thu, Dec 28, 2006
7 Posts
No Rating


I have created a material takeoff to give me a "bill of materials" for foundation embeds, but for some reason, Revit is double counting the plates. I click on the plate in the schedule and then the "show" button and it pulls up the foundation with all of the plates highlighted. Once I am there, I manually count the plates myself and get exactly 1/2 of what Revit counts. Does anyone have an idea why revit Structure 2008 is doing this or what I am doing wrong?

 

Thanks,

 


This user is offline

 

Fri, Apr 10, 2009 at 2:46:29 PM | Revit double counting objects in Schedule

#2

JI3ird


active

Joined: Thu, Dec 28, 2006
7 Posts
No Rating


What is weird is when I delete one plate, the count decreased by 2.


This user is offline

 

Fri, Apr 10, 2009 at 3:13:07 PM | Revit double counting objects in Schedule

#3

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 374 Votes


Better look at your family.  Is something nested?

This user is offline

 

Sat, Apr 11, 2009 at 2:43:31 AM | Revit double counting objects in Schedule

#4

JI3ird


active

Joined: Thu, Dec 28, 2006
7 Posts
No Rating


That is what I am think, but I don't see anything nested and I purged the file and get the same results. I inserted the one plate into a new project and it shows 2 plates in the material take off. I built the plate from scratch using extrusions and did not copy paste from another plate. I even copied the family and renamed it to a diffrent plate name and it is still double county.

This user is offline

 

Mon, Apr 13, 2009 at 12:16:27 PM | Revit double counting objects in Schedule

#5

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 374 Votes


Post the plate family ... maybe it might help us to see what is happening.

This user is offline

 

Mon, Apr 13, 2009 at 2:38:21 PM | Revit double counting objects in Schedule

#6

JI3ird


active

Joined: Thu, Dec 28, 2006
7 Posts
No Rating


This is one of the plates that is double counting and I am having the troubles with. Thanks for the help, I really appreciate it.

This user is offline

 

Mon, Apr 13, 2009 at 3:25:45 PM | Revit double counting objects in Schedule

#7

jarosa


active
jarosa Avatar

Joined: Tue, Feb 19, 2008
251 Posts
4 Stars: 5 Votes


Got me. I inserted it into a project and the quantities are correct. I selected all instances and the count is correct. I deleted one and the count change was by one. ??????

Does it make sense to delete all instances, purge from project and start over???


This user is offline

View Website

Mon, Apr 13, 2009 at 4:04:29 PM | Revit double counting objects in Schedule

#8

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 374 Votes


I checked it out as well and it counts correct in a schedule but it does not count correct in a material takeoff.  What was interesting was that if I deleted the plate and left the studs, it counted as one but if I deleted the studs and left the plate, it still counted as two.

 

Something real strange here.


This user is offline

 

Mon, Apr 13, 2009 at 5:11:28 PM | Revit double counting objects in Schedule

#9

JI3ird


active

Joined: Thu, Dec 28, 2006
7 Posts
No Rating


I was using it in a material takeoff instead of a schedule. At first glance, a material take off looked easier to use. If you say you could do it in a schedual with out it doulbe counting, I will do it that way. Atleast I know I am not going crazy and have something configured screwey on my end.

This user is offline

 

Mon, Apr 13, 2009 at 6:09:32 PM | Revit double counting objects in Schedule

#10

Hellfish13


active

Joined: Tue, Jun 26, 2007
22 Posts
3 Stars: 2 Votes


All I did was delete your plate in your family and replaced it with another extrusion and when I reloaded, the count when down to 1 per instance. Check it out. Also when creating families-sub-categories are fun and good to use Smile



This user is offline

 

Mon, Apr 13, 2009 at 6:58:19 PM | Revit double counting objects in Schedule

#11

JI3ird


active

Joined: Thu, Dec 28, 2006
7 Posts
No Rating


Thank you WWHub, JArosa, and Hellfish13 for all of your help. It is very much appreciated!

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Revit Schedule double counting linked file

Revit Building >> Technical Support

Fri, Dec 2, 2011 at 3:07:55 AM

1

Door width for double doors appearance in Schedule

Revit Building >> Technical Support

Wed, Aug 5, 2009 at 3:49:53 PM

6

Room schedule input when working from an Architectural linked file

Revit Building >> Technical Support

Wed, Mar 26, 2014 at 8:38:18 PM

2

walkthrough counting numbers on the right top of the image

General Discussion >> Revit Project Management

Fri, Sep 12, 2008 at 11:31:39 PM

0

Manipulating the door schedule

Revit Building >> Technical Support

Thu, Jun 27, 2013 at 3:35:33 AM

11

Site Stats

Members:

1706593

Objects:

22264

Forum Posts:

151786

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 1.7774

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights