RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

153 Users Online (69 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Creating a topographic surface from image

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Thu, Mar 5, 2009 at 6:45:05 PM | Creating a topographic surface from image

#1

Needwiz


active
Needwiz Avatar

Joined: Sat, Aug 25, 2007
50 Posts
No Rating


I've been trying for days to get the right countour lines of the attached image. Can anyone help me with this? Thank you

Attached Images

54465_Site_Contours.png

This user is offline

 

Thu, Mar 5, 2009 at 7:19:16 PM | Creating a topographic surface from image

#2

mbsteve


active
mbsteve Avatar

Joined: Fri, Sep 22, 2006
759 Posts
4 Stars: 12 Votes


I do a lot of hillside design. Usually I import a surveyors point file, however if you follow the user's guide page 430 creating toposurface by picking points, you can do it quite satisfactorily. Don't use to many points let the program establish the lines. Try to pick your highs and lows and move them around a bit to get the desired contours. Hope this helps.

This user is offline

 

Thu, Mar 5, 2009 at 7:23:59 PM | Creating a topographic surface from image

#3

mbsteve


active
mbsteve Avatar

Joined: Fri, Sep 22, 2006
759 Posts
4 Stars: 12 Votes


if you place points just above and just below the contour interval you can push the contours around. They do have a tendancy to snap across the valleys and peaks. Keep at it.


This user is offline

 

Thu, Mar 5, 2009 at 7:25:37 PM | Creating a topographic surface from image

#4

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 195 Votes


Also see the "Site Settings"...

Attached Images

54471_site.png

-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Thu, Mar 5, 2009 at 7:44:38 PM | Creating a topographic surface from image

#5

Needwiz


active
Needwiz Avatar

Joined: Sat, Aug 25, 2007
50 Posts
No Rating


Thank you guys. I got say it is hard to make the transition from autocad to revit but with your help it makes a bit easy and I don't feel like I am in a vaccum when using revit. I appreciate your help.Edited on: Thu, Mar 5, 2009 at 1:46:13 PM

Edited on: Thu, Mar 5, 2009 at 1:46:57 PM

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Topographic surface linked vs. in model

Revit Building >> Technical Support

Tue, Mar 19, 2013 at 11:15:37 PM

4

Hiding the edges of a topographic surface

Revit Building >> Technical Support

Mon, Nov 3, 2008 at 4:44:15 PM

2

Creating a Surface Image on Concrete

General Discussion >> Revit Project Management

Fri, Oct 14, 2011 at 5:57:54 PM

1

Topographic surface Fill cut control

Revit Building >> Technical Support

Fri, May 6, 2011 at 3:23:50 PM

1

Geo-Mapping textures

Revit Building >> Technical Support

Sat, Aug 29, 2009 at 10:26:06 PM

2

Site Stats

Members:

1416943

Objects:

20398

Forum Posts:

150459

Job Listings:

6

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.5023

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights