RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

281 Users Online (136 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Community >> Newbies >> Taking an existing object and tweaking it

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Sat, Feb 28, 2009 at 12:47:43 PM | Taking an existing object and tweaking it

#1

SemiDeatched


active

Joined: Sun, Feb 15, 2009
24 Posts
No Rating


I think I am missing something really simple here...

 If I add a boring single door to my model but later find that it would be nice if I could modify the door on a one-off basis how would I achieve that?

 For example... I place a standard door in a wall.  The door comes from a standard family.  But later I decide that I want to change this door to have say a glazed panel in the middle.  I would obviously like the panel to be part of the door.

How do I take this existing door and create an in-place family of my own door variant?

Thanks in advance

SD


This user is offline

 

Sat, Feb 28, 2009 at 12:58:13 PM | Taking an existing object and tweaking it

#2

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 197 Votes


My advise? Open that door, save with other name to preserve that family then create the panel in glass like you want, now you have two families, one without the glass panel and other with glass panel, when you need just load the door you want...

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Sat, Feb 28, 2009 at 1:23:11 PM | Taking an existing object and tweaking it

#3

SemiDeatched


active

Joined: Sun, Feb 15, 2009
24 Posts
No Rating


Thanks

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Revit existing phase problem in 3ds Max

Revit Building >> Technical Support

Tue, Jul 22, 2014 at 9:11:11 PM

1

Walls set as existing not showing up in existing phase settings.

Revit Building >> Technical Support

Sat, Aug 4, 2012 at 4:21:58 PM

3

Existing Wall Rendered

Revit Building >> Technical Support

Sun, Jul 27, 2008 at 10:23:30 PM

2

Block existing model. [ 1 2 ]

General Discussion >> Revit Project Management

Tue, May 24, 2016 at 7:11:05 PM

16

Embedded Detail Component and Object Styles

Revit Building >> Technical Support

Fri, Feb 12, 2010 at 9:21:25 PM

7

Site Stats

Members:

1475071

Objects:

21059

Forum Posts:

151024

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.5031

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights