RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

38 Users Online (37 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Detail Group within a group

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Mon, Jan 26, 2009 at 9:51:11 PM | Detail Group within a group

#1

stankovic


active
stankovic Avatar

Joined: Tue, Dec 30, 2008
49 Posts
4.5 Stars: 7 Votes


Hi guys,

I've been using groups for a first time as I'm working on Aged Care project which has a lot of same bedroom layouts and groups come quite handy (similar to x refs in AutoCAD). I have created a group which comprises of 2 units with bathrooms and within that group I have created detail group which includes fixtures within these bathrooms (disable compliant fixtures-shower, basin and wc). Unfortunately I have to import 2D fixtures from AutoCAD library as I do not have those fixtures in my revit families. Everything was ok until I added concrete slab floor. Now my fixtures are not visible any more. If I hide slab floor fixtures are visible again. I tried to set floor slab 2mm under floor level but fixtures are not visible. What can cause this problem? And I would appreciate if anyone can send me these fixtures (must  comply with Australian Standards). I have attached floor plan with slab on (fixtures not visible) and with hidden slab element.

Thanks 



This user is offline

 

Mon, Jan 26, 2009 at 10:12:35 PM | Detail Group within a group

#2

stankovic


active
stankovic Avatar

Joined: Tue, Dec 30, 2008
49 Posts
4.5 Stars: 7 Votes


I've just found another problem. When I hide slab element fixtures are visible, but in a print preview they are not visible, so disregard no slab attachment as you won't see any fixtures.

This user is offline

 

Tue, Jan 27, 2009 at 12:05:43 AM | Detail Group within a group

#3

stankovic


active
stankovic Avatar

Joined: Tue, Dec 30, 2008
49 Posts
4.5 Stars: 7 Votes


I found out what the problem was. I had to ungroup detail group and then place every fixture import in foreground as they were all in background. After that I placed detail group back into model group.  Attached is the result I was after.

Attached Files

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

INSERTED GROUP - COPIED GROUP - DIFFERENT RESULT [ 1 2 ]

Revit Building >> Technical Support

Wed, Nov 23, 2016 at 3:27:29 PM

15

Detail Group Partial Visibility

Revit Building >> Technical Support

Fri, Jul 15, 2016 at 10:37:44 AM

2

Linked file model missing attached detail group

Revit Building >> Technical Support

Mon, Aug 17, 2009 at 8:26:38 AM

3

Parameter in a Detail Group

Revit Building >> Technical Support

Tue, Aug 29, 2006 at 12:26:52 PM

2

Converting Model Group to Link

General Discussion >> Revit Project Management

Sun, Oct 23, 2016 at 4:58:40 PM

0

Site Stats

Members:

2018004

Objects:

22948

Forum Posts:

152219

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 8.2373

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights