RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

251 Users Online (91 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Problem Rendering Sketch-up Components in Revit Arch 2009

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Sun, Dec 7, 2008 at 11:46:54 AM | Problem Rendering Sketch-up Components in Revit Arch 2009

#1

JPDesign


active

Joined: Sun, Dec 7, 2008
4 Posts
No Rating


Hello.

My apologies if this is not the correct forum.   I am a student who is learning Revit Arch 2009.  

 

I have been bringing in Sketch-up components (mainly furniture) to use in revit.  It seems to import into Revit OK.  However, when I try 

to render a 3D image the sketch-up components show up in 3D but they are just white and do not have the materials or colors I added 

to the component before I imported it into Revit.  Is there a way to properly render Sketch-up components in Revit?

 

Thank You.


This user is offline

 

Sun, Dec 7, 2008 at 12:40:34 PM | Problem Rendering Sketch-up Components in Revit Arch 2009

#2

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 200 Votes


Hi, i just put here yesterday THIS SAME ISSUE, why don't you TRY to shearch here in the forum BEFORE you ask????

see this: http://www.revitcity.com/forums.php?action=viewthread&thread_id=14101#t49400

Ohh, by the way, WELCOME TO REVIT WORLD...

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Mon, Dec 8, 2008 at 1:39:24 AM | Problem Rendering Sketch-up Components in Revit Arch 2009

#3

JPDesign


active

Joined: Sun, Dec 7, 2008
4 Posts
No Rating


Thank you!!!

 I am sorry I missed that other thread in my search (which I did do before posting), but "Some objects appear to be Grey" is not very specific and did not seem to apply to me. In fact in my original renderings, my imported Sketch-up components appeared to be white not gray.   I appreciate you pointing out the thread since I would not have found it based on the title.

This is my first time ever posting on any online forum so I am new to this.

I looked over your video, http://www.screencast.com/users/typhoon/folders/Jing/media/568fab28-8397-4be5-a578-d60e3a58198c  and it was helpful but there appear to be significant differences between 2008 and 2009 versions. For instance, AccuRender is a term entirely missing from these 2009 dialog boxes... That whole portion is missing.

I have attached files showing the render, the "shading with edges" view, and the object styles and materials dialogs.  As you can see I have a lot of imported objects and the list of imported "render materials"is fairly imposing. All Sketch-up objects are rendered gray. Please note that the space is still a work in progress and few finishes (and little lighting) have been applied in Revit.

I am not sure what is my next step since the dialogs in your 2008 video do not match up with 2009.

Also, once we work this out, how (other than trial and error, which will take a long time on a project this size) do I determine which item on this list applies to where on the imported object.  For instance this simple chair appears to have 3-4 render materials, 2 of which I assume are colors and 2 are textures (fabric and wood)? Clearly, in the object styles, the line colors are not what I had chosen.  Does this matter?

Again, I am sorry I missed the other thread and I hope you're still willing to help me out with these additional questions since you clearly know what you're doing.

Thank you.

 

 



Attached Images

49427_gray_furn.jpg49427_gray_furn_wireframe.jpg49427_gray_furn-obj_styles.jpg49427_gray_furn_Materials.jpg

This user is offline

 

Mon, Dec 8, 2008 at 2:14:54 AM | Problem Rendering Sketch-up Components in Revit Arch 2009

#4

JPDesign


active

Joined: Sun, Dec 7, 2008
4 Posts
No Rating


Update: I've been reading over more posts re Sketchup and Revit, and perhaps I am not going to get what I'm wanting out of Revit.

My objects (created in Sketchup) have a custom (scanned) texture (actually a leather fabric texture) applied.  In reading some of these posts, it's looking like perhaps Revit does not import textures from Sketchup?  I saw one post which seemed to hint that textures and colors need to be applied in CAD (AutoCAD, I assume)... but as far as I know, you cannot scan a material and apply it to an object using AutoCAD.  And, from what I've seen so far, once the object is in Revit, there are limits to what you can do to it as well.

Will this work or is my workflow hosed?

Typhoon, I saw your post here: http://www.revitcity.com/forums.php?action=viewthread&thread_id=13830 which started me thinking about this.

Also, the Revit help file says this: "SketchUp properties: The following SketchUp properties are currently not supported in Revit Architecture import: Texture Image Maps, Transparency, “Smooth” Curved Surfaces, Text and Dimensions, Raster Images, and saved “Pages”."  So this is probably why my textures aren't loading properly.  I could swear I've seen people do this, though... is there an alternate method that works around this limitation?

I also now see that AccuRender is an add-on product, NOT part of Revit.  Do I need to buy this $500 program to accomplish this, perhaps?


This user is offline

 

Mon, Dec 8, 2008 at 11:56:30 AM | Problem Rendering Sketch-up Components in Revit Arch 2009

#5

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 200 Votes


Hi, see the video:http://screencast.com/t/9u0uk7Sjt0A    you must use "families" (like in video) to control the Materials objects, you DON'T need to buy anything... i create the other video in 2008 because i was render in 2009....

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Tue, Dec 9, 2008 at 7:08:36 PM | Problem Rendering Sketch-up Components in Revit Arch 2009

#6

JPDesign


active

Joined: Sun, Dec 7, 2008
4 Posts
No Rating


Thank you, thank you, thank you Typhoon! This is exactly what i needed.

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Rendering function greyed out in Revit Arch 2009

Revit Building >> Technical Support

Mon, Feb 16, 2009 at 10:53:18 AM

1

Sketch Rendering

Revit Systems >> Technical Support

Thu, Sep 30, 2010 at 3:13:46 PM

4

Revit 2009 Rendering Problem(Black screen) [ 1 2 ]

Revit Building >> Technical Support

Mon, Apr 1, 2013 at 7:45:28 PM

27

Rendering in Revit 2009 [ 1 2 ]

Revit Building >> Technical Support

Thu, Dec 31, 2009 at 4:41:31 PM

19

Revit MEP 2009 Rendering

Revit Systems >> Technical Support

Fri, Mar 6, 2009 at 2:35:55 AM

1

Site Stats

Members:

1708237

Objects:

22271

Forum Posts:

151789

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 36.3353

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights