RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

216 Users Online (96 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> slab edge profiles

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Thu, Oct 30, 2008 at 5:47:07 PM | slab edge profiles

#1

mkinross


active

Joined: Thu, Aug 17, 2006
9 Posts
No Rating


I Have created a slab edge profile using the Metric Profile-Hosted template.  This is part of a tutorial which I have used successfully before and I was working through some variations - and found that the profile will not join onto the slab as expected when using the Join Geometry tool (see image 1).  The hardcore and sand blinding layers cut into the edge profile, rather than the edge profile taking them out. The correct detail is as image 2 which was also created on v10.  The only difference in the specification betwen these 2 examples is the thickness of the slab and edge profile - I have tried repeating this with the thinner dimensions without success.  This never happened in V9.1.  Any thoughts on this would be very gratefully received.

 Thanks,

 Matthew

 



Attached Images

47235_edge-profile-problem.jpg47235_edge-profile-correct.jpg

This user is offline

 

Thu, Oct 30, 2008 at 5:54:16 PM | slab edge profiles

#2

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 377 Votes


Do you have a deck repeating detail element in this view that has a masking region?

This user is offline

 

Fri, Oct 31, 2008 at 5:10:37 PM | slab edge profiles

#3

mkinross


active

Joined: Thu, Aug 17, 2006
9 Posts
No Rating


Thanks for your reply but no - there is no repeating detail in the view.  Puting one in the view masks everything.  I can make this work 95% using Edit Cut Profile (although this still leaves an unwanted line) - but this only works for this particular view.  I have just repeated adding the edge profile to a standard unamended slab (concrete commercial 362mm) and I am getting the same result.  In 9.1 with this detail it was necesary to use the Join Geometry tool to merge the edge profile with the slab - but in v10 it looks as though this appears to happen automatically - could this be the problem?  I have tried unjoining and rejoining again but to no avail.

Thanks,

Matthew


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Slab edge with different profiles

Revit Structure >> Technical Support

Tue, Oct 11, 2016 at 4:23:26 PM

0

Slab edge profile not available

Community >> Newbies

Tue, Nov 10, 2009 at 7:56:29 PM

6

Thickened slab edge

Revit Structure >> Technical Support

Sat, Jan 28, 2012 at 10:57:49 AM

6

"Could not create Slab Edge"

Revit Structure >> Technical Support

Tue, Feb 17, 2009 at 7:40:42 PM

2

RC upstand on the edge of an RC slab

Revit Structure >> Technical Support

Thu, Jul 14, 2011 at 4:04:56 PM

1

Site Stats

Members:

1772133

Objects:

22439

Forum Posts:

151913

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.1965

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights