RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

290 Users Online (114 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Custom stairs mess.

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Wed, Oct 1, 2008 at 9:02:17 PM | Custom stairs mess.

#1

timOthyj


active

Joined: Mon, Jun 30, 2003
102 Posts
4.5 Stars: 14 Votes


Hey..

I am trying to create custom stairs that have M-Miscellaneous Wide Flange for the stringers..

Now I went into new>family>rails to create false rails and move the stringers down to create the ones I needed but when I try to load the new family into my project it cant create it.

What am I doing wrong?


This user is offline

 

Wed, Oct 1, 2008 at 9:09:16 PM | Custom stairs mess.

#2

timOthyj


active

Joined: Mon, Jun 30, 2003
102 Posts
4.5 Stars: 14 Votes


***let me show you a image of what I want to create****

And load up the beam that I want to use..



Attached Images

45656_homeimage6.jpg

Attached Files

This user is offline

 

Thu, Oct 2, 2008 at 2:45:26 AM | Custom stairs mess.

#3

Mr Spot


site moderator|||
Mr Spot Avatar

Joined: Tue, Jan 13, 2004
2889 Posts
4.5 Stars: 92 Votes


The family you need load should be a profile family and then add it to your rails in your railing setup.  This is a beam family and is not really of any use.

-----------------------------------

Regards,

Chris.

Co-Founder | BIM Consultant | Software Designer  CryingB. Arch)

Xrev Revit API Addins | Revit Rants

This user is offline

View Website

Thu, Oct 2, 2008 at 3:31:22 AM | Custom stairs mess.

#4

timOthyj


active

Joined: Mon, Jun 30, 2003
102 Posts
4.5 Stars: 14 Votes


Okay..Then how would I create metal beam stringers??

IS there a simple way around this?

 


This user is offline

 

Thu, Oct 2, 2008 at 5:41:47 AM | Custom stairs mess.

#5

timOthyj


active

Joined: Mon, Jun 30, 2003
102 Posts
4.5 Stars: 14 Votes


SO I kinda figured it out..But I run into the problem of the lower stairs showing thru.

And can I remove the ballisters?



Attached Images

45681_stairproblem.jpg

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

revit not drawing complete custom 3d stairs

Revit Building >> Technical Support

Sat, Oct 3, 2015 at 9:17:54 PM

5

cantilevered stone stairs

Revit Building >> Technical Support

Thu, Feb 22, 2018 at 8:30:39 PM

2

Creating Custom Stairs From Scratch

Community >> Newbies

Thu, Oct 30, 2008 at 6:55:49 PM

2

Surface pattern on stairs

Revit Building >> Technical Support

Mon, Mar 29, 2010 at 11:47:25 AM

2

Stairs Specialist

Community >> Newbies

Thu, Jul 14, 2011 at 9:51:29 PM

7

Site Stats

Members:

1691007

Objects:

22216

Forum Posts:

151746

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 17.1088

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights