RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

181 Users Online (58 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Images won't render!

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Thu, Sep 4, 2008 at 7:21:37 PM | Images won't render!

#1

nmt80


active

Joined: Tue, Oct 30, 2007
12 Posts
No Rating


When I set up the view I want to render and then click "Render," things will go fine for the first few seconds. After about 10 seconds, the "percentage done" box closes, and the image becomes black. Adjusting exposure, etc. does nothing. This happens whether I'm using sun, sun and artificial, or just artificial. I was rendering in the same project yesterday! I'm thinking there may just be something w/ the project file because I can render in others... any thoughts???

This user is offline

 

Thu, Sep 4, 2008 at 7:31:37 PM | Images won't render!

#2

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 198 Votes


Hi, delete this Camera View and create a new one, try to render again...

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Thu, Sep 4, 2008 at 7:42:07 PM | Images won't render!

#3

nmt80


active

Joined: Tue, Oct 30, 2007
12 Posts
No Rating


No luck. I've actually tried several camera shots...

This user is offline

 

Thu, Sep 4, 2008 at 7:49:51 PM | Images won't render!

#4

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 198 Votes


Hmmmm, did you upgrade to the WEB UPDATE 20080602_1900 Revit 2009?

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Thu, Sep 4, 2008 at 8:02:22 PM | Images won't render!

#5

nmt80


active

Joined: Tue, Oct 30, 2007
12 Posts
No Rating


I don't think I have. Render works fine in other projects - it's just this one not working.

This user is offline

 

Thu, Sep 4, 2008 at 8:03:09 PM | Images won't render!

#6

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 361 Votes


Did you shut this down or did REVIT stop the oeperation?  Did you open your computer's task manager and look at the performance graph to see if REVIT was still doing something?  Some things take awhile to process and if you shut it down too early, you will have nothing.

 

If this was an interior view and you had no light source ... 'nuff said.


This user is offline

 

Thu, Sep 4, 2008 at 8:09:05 PM | Images won't render!

#7

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 198 Votes


To check if you have upgrade go to "Help>About Revit Architectural 2009..." and appear a Box like image attached, see if your it's equal...

Attached Images

44173_serial.png

-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Thu, Sep 4, 2008 at 8:10:55 PM | Images won't render!

#8

nmt80


active

Joined: Tue, Oct 30, 2007
12 Posts
No Rating


Revit closes the dialogue box (I have "close when completed" checked), and nothing's happening in the task manager.

It's an exterior shot - I've tried many camera angles, regions, sun/shadow settings...


This user is offline

 

Thu, Sep 4, 2008 at 8:30:15 PM | Images won't render!

#9

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 361 Votes


The only other question I have is .... is it late in the day and you ate up all of your available memory.  REVIT does some funny things when it doesn't have enogh memory for images.  You can test this theory by just re-starting REVIT and then rendering.

This user is offline

 

Thu, Sep 4, 2008 at 8:36:22 PM | Images won't render!

#10

nmt80


active

Joined: Tue, Oct 30, 2007
12 Posts
No Rating


Got it - some RPC people I'd dropped in seemed to be the problem. Weird. Thanks for the help!

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Mullions won't render

Revit Building >> Technical Support

Wed, Jun 24, 2009 at 9:09:30 PM

1

Lights won't turn on for exterior render

Revit Building >> Technical Support

Wed, Mar 16, 2016 at 11:03:04 PM

0

RPC's won't render in 3DS Max after importing from Revit

Revit Building >> Technical Support

Sat, Dec 17, 2005 at 3:10:50 PM

1

revit won't render in 3d

Revit Building >> Technical Support

Wed, May 29, 2013 at 9:40:54 AM

5

Help - My render won't export

Revit Building >> Technical Support

Thu, Dec 18, 2008 at 4:54:52 PM

4

Site Stats

Members:

1548677

Objects:

21379

Forum Posts:

151395

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 10.9305

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights