RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

215 Users Online (106 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Structure >> Technical Support >> Rendering...

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Thu, Aug 7, 2008 at 3:49:46 PM | Rendering...

#1

KES1


active

Joined: Tue, Jun 24, 2008
22 Posts
No Rating


Right now that i have the hang of creating families my next question is this,

why when i come to render newly produced families does it ignore/give random shades when rendering?

i've attached the families in question and also a jpg of the render - its very very basic as i'm at the very start of producing a drawing and fancied seeing how it'd look rendered.  The column in the rendering that has come out correctly is a standard Revit family. As far as i can see my new families match all the properties of the standard one.

 Thanks in advance

 Adam



This user is offline

View Website

Fri, Aug 8, 2008 at 12:57:49 AM | Rendering...

#2

timbo89


active
timbo89 Avatar

Joined: Fri, Dec 14, 2007
135 Posts
4 Stars: 5 Votes


Hey, you have the correct paramaters in your family in regards to material, but you haven't linked the material parameter to your geometry. Select your solid geometry (both extrusions of your family)-->element properties and you should see a "Materials" on the left with "By Category" next to it. Click the button shown in the picture, and you should see "Material". Select it and now your geometry will be linked to your chosen material.

Attached Images

42314_Material.bmp

-----------------------------------

  • Core 2 Duo E8400 3ghz
  • 756mb Nvidia 9600GSO 256bit
  • 6gb Kingston RAM 800mz DDR2
  • Windows XP Service Pack 3 32-bit

This user is offline

 

Fri, Aug 8, 2008 at 7:43:22 AM | Rendering...

#3

KES1


active

Joined: Tue, Jun 24, 2008
22 Posts
No Rating


Excellent, thanks very much.

This user is offline

View Website

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Realistic Rendering [ 1 2 ]

Revit Building >> Technical Support

Thu, Aug 4, 2011 at 7:30:37 PM

25

2 Days Rendering...38% Complete 2009 Slow Rendering [ 1 2 ]

Revit Building >> Technical Support

Wed, May 13, 2009 at 12:36:39 PM

22

09' Rendering Issue

Revit Building >> Technical Support

Wed, Jun 3, 2009 at 9:22:51 PM

11

Going from Rendering in RA 2008 to Rendering in RA 2009

Revit Building >> Technical Support

Mon, May 11, 2009 at 9:32:50 PM

6

help with rendering!

Revit Building >> Technical Support

Thu, Aug 11, 2016 at 3:47:17 AM

2

Site Stats

Members:

1756354

Objects:

22370

Forum Posts:

151876

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.2158

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights