RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

273 Users Online (131 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Workflow & Implementation >> Hardware >> Network slowdowns using Revit?

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Wed, Jul 16, 2008 at 7:02:13 PM | Network slowdowns using Revit?

#1

flick


active

Joined: Wed, Jan 24, 2007
6 Posts
No Rating


I work within a 20 person firm in which 1/2 the staff uses Revit.  All of our Revit Central files are located, where else, on our network server.  Over the past few months, we've noticed a huge network slowdown and we're trying to determine if it's the increase in the number of Revit Users, our upgrade from Revit 2008 to 2009, or simply other miscellaneous network issues that aren't being caught by our outsourced IT consultants.  Most of the Revit Users are noticing the network slowdown, while those using Word processing or simply email are not, as much.  MS Outlook tends to open slowly in the morning, so we're inclined to believe it's a general network issue and not a Revit issue.

Typical programs used in our office on a daily basis include: MS Outlook, Revit Architecture Suite 2008/2009, Autocad 2008, MS Word, MS Excel, Photoshop, and Powerpoint.

Has anyone else noticed network slowdowns since implementing Revit?  We've already blocked all network streaming from the internet and haven't noticed any speed increase.  We recently purchased a new switch for our network from our IT consultants and that does not appear to fix the slowdown issues either.

Thanks all!

Flick

 


This user is offline

View Website

Wed, Jul 16, 2008 at 7:10:55 PM | Network slowdowns using Revit?

#2

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 199 Votes


VIRUS??? do you check this?

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Wed, Jul 16, 2008 at 7:17:30 PM | Network slowdowns using Revit?

#3

lunchtrayrider


active

Joined: Mon, Jun 25, 2007
592 Posts
3.5 Stars: 7 Votes


Yea your going to have to do traffic monitoring in order to get to the bottom of it.  Otherwise make sure that your network is transmitting at full speed and that people aren't unnecessarily using the server (like listening to music off of the network)  Also if people are saving to central every 6 seconds this could slow it down.

-----------------------------------
I like scooters. and motorcycles.

This user is offline

 

Thu, Jul 17, 2008 at 6:13:31 PM | Network slowdowns using Revit?

#4

alabaster2513


active
alabaster2513 Avatar

Joined: Tue, Jan 16, 2007
1009 Posts
3.5 Stars: 25 Votes


I just started here at a new firm and I found that with their network deployment they have their materials libraries on the network. Running the benchmarks off the old accurender platform there was a pretty substantial difference when running it on the network vs running it off of the local HD.

Network score: 140's

Local score: 170's

I am not a fan of working on a network. Give me a high power workstation with a huge hard drive and I will avoid my server as much as possible.

Download the worksharing monitor, under system performance it shows your network activity.


This user is offline

View Website

Thu, Jul 17, 2008 at 8:16:30 PM | Network slowdowns using Revit?

#5

MaitriJ


active
MaitriJ Avatar

Joined: Thu, Jul 17, 2008
2 Posts
No Rating


For me, Revit 2009 content is split into two parts.

Render content (materials,etc) sits locally in the C:\Program Files\Revit Architecture 2009\Data\Rendering folder (default).

 "Other" content is on the network - \\servername\softwareimages\RevitArchitecture2009_WU1\Content

It makes sense that this was done this way - the render content, as you said, is always being pulled when the jobs are being done, taxing the servers & network. 


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Network Deployment

Revit Building >> Technical Support

Wed, Oct 10, 2007 at 1:54:23 AM

0

LOST NETWORK LICENSE

Revit Building >> Technical Support

Fri, Oct 15, 2010 at 7:36:36 PM

1

Network Revit Library

Revit Building >> Technical Support

Wed, Oct 17, 2007 at 2:05:24 PM

2

Problem with linked Revit files on a network

Community >> Newbies

Sun, Nov 1, 2015 at 9:13:30 AM

1

Transfer network materials

Revit Building >> Technical Support

Tue, Apr 19, 2011 at 6:07:46 AM

0

Site Stats

Members:

1566610

Objects:

21426

Forum Posts:

151459

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 1.6412

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights