RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

76 Users Online (75 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Workflow & Implementation >> Hardware >> plzzzzzz help with the whole syestem configuration...........everything.........

Search this ThreadSearch this Thread | Page 2 of 3 | << Previous 1 | 2 | 3 Next >>

Sat, Aug 23, 2008 at 9:04:33 PM | plzzzzzz help with the whole syestem configuration...........everything.........

#16

lunchtrayrider


active

Joined: Sun, Jun 24, 2007
592 Posts
3.5 Stars: 7 Votes


well the O.P. asked for a "high end pc" so I think its within range.  but the real reason for 64bit system is for a faster system.  secondary is the ability to address more memory.  thirdary is the driver headaches with xp64.  but thats my favorite part.

-----------------------------------
I like scooters. and motorcycles.

This user is offline

 

Sat, Aug 23, 2008 at 9:13:48 PM | plzzzzzz help with the whole syestem configuration...........everything.........

#17

bauhaus1919


active
bauhaus1919 Avatar

Joined: Mon, Mar 20, 2006
219 Posts
3.5 Stars: 9 Votes


Actually that set-up shows two sets of two for 4GB total. I intended two sets of two sticks of 2GB each for 8GB total. If someone needs a more reasonably priced set-up, I actually just built a PC for home that runs Revit pretty well.

 

Thermaltake VE2000BWS Armor LCS Full Tower Case w/Liquid Cooling System

Intel Core 2 Quad Q9300 2.50 GHz 1333 MHz 775 6MB Desktop Processor

Patriot PVS24G6400LLK 4GB (DDR2-800) DDR2 Memory

OCZ OCZ2RPR800C44GK 4GB (DDR2-800) DDR2 Memory

(2) Palit NE/880TSXT302 Geforce 8800 GT Sonic 1GB GDDR3 PCI-e 2.0 Video Card

EVGA 123-YW-E175-A1 nVidia nForce 750i SLI Socket 775 1333 MHz ATX Motherboard

SAMSUNG SH-S223Q 22X SATA DVD Burner Black Drive

Western Digital Caviar SE 16 WD5000AAKS 500GB 7200RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s

AEROCOOL FP-01 55-in-one Card Reader Retail

Windows Vista Home Premium 64-bit edition

 

Was targetting $1500 and got pretty close (assuming a 50% success rate on rebates). With the liquid cooling and the MB I got, I'll be overclocking the processor, but haven't tried it yet. The Aerocool is a system monitor too that tracks and controls 3 temperatures and 3 fan speeds. I wired up the liquid cooling pump as a "fan" so that I get the alarm if it goes out. Must say rendering walk-throughs in Revit loves having 8GB RAM and 2GB of video.

 

 

 


This user is offline

 

Sun, Aug 24, 2008 at 9:39:08 AM | plzzzzzz help with the whole syestem configuration...........everything.........

#18

lunchtrayrider


active

Joined: Sun, Jun 24, 2007
592 Posts
3.5 Stars: 7 Votes


what? no quadro fx5600's in sli?

-----------------------------------
I like scooters. and motorcycles.

This user is offline

 

Wed, Aug 27, 2008 at 12:43:55 PM | plzzzzzz help with the whole syestem configuration...........everything.........

#19

bauhaus1919


active
bauhaus1919 Avatar

Joined: Mon, Mar 20, 2006
219 Posts
3.5 Stars: 9 Votes


not sure i could cut enough of the other pieces out to bring it back to a $1500 system if I'm starting out with $6000 worth of graphics from the get go. I do like that there's a number 2 in front of that graphics card in my home system. running SLI cards of 1GB EACH (albeit an 8800 series) is a big step up from my previous system....even if it can't touch the fx5600's.

This user is offline

 

Wed, Aug 27, 2008 at 12:45:06 PM | plzzzzzz help with the whole syestem configuration...........everything.........

#20

bauhaus1919


active
bauhaus1919 Avatar

Joined: Mon, Mar 20, 2006
219 Posts
3.5 Stars: 9 Votes


...would be fun though to revisit the ol' shopping cart system with the fx5600's and up-dated everything else.

This user is offline

 

Wed, Aug 27, 2008 at 1:30:07 PM | plzzzzzz help with the whole syestem configuration...........everything.........

#21

lunchtrayrider


active

Joined: Sun, Jun 24, 2007
592 Posts
3.5 Stars: 7 Votes


I don't think you can buy them from anyone other then nvidia yet.

-----------------------------------
I like scooters. and motorcycles.

This user is offline

 

Wed, Aug 27, 2008 at 1:36:41 PM | plzzzzzz help with the whole syestem configuration...........everything.........

#22

alabaster2513


active
alabaster2513 Avatar

Joined: Tue, Jan 16, 2007
1009 Posts
3.5 Stars: 25 Votes


You can get the 5500 from TigerDirect for $2k.... but that's pretty stupid unless your like a freaking Hollywood blockbuster movie CGI Guru.

http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=3529069&CatId=2640

This "budget" high end workstation is more than enough for BIM/Design Vis.


This user is offline

View Website

Wed, Aug 27, 2008 at 9:01:10 PM | plzzzzzz help with the whole syestem configuration...........everything.........

#23

lunchtrayrider


active

Joined: Sun, Jun 24, 2007
592 Posts
3.5 Stars: 7 Votes


maybe someone can chime in here but does the new 4600 outperform the old 5500?

-----------------------------------
I like scooters. and motorcycles.

This user is offline

 

Wed, Aug 27, 2008 at 10:51:31 PM | plzzzzzz help with the whole syestem configuration...........everything.........

#24

alabaster2513


active
alabaster2513 Avatar

Joined: Tue, Jan 16, 2007
1009 Posts
3.5 Stars: 25 Votes


dunno, I know my 7950 GTXs kicks the 8800 gtxs butt.

 


This user is offline

View Website

Wed, Sep 3, 2008 at 12:52:48 AM | plzzzzzz help with the whole syestem configuration...........everything.........

#25

3ab8ari


active

Joined: Sat, Jun 7, 2008
16 Posts
No Rating


We are having all kinds of problems with the 4600 on DELLs using XP 64bit. Revit just does not like it !! stay away. most obvious problem is permanently corrupting 3D views to become pseudo-wireframe. Such view will be permanently corrupted and there is no repair. Make a new 3D view....

This user is offline

 

Wed, Sep 3, 2008 at 4:43:27 AM | plzzzzzz help with the whole syestem configuration...........everything.........

#26

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 201 Votes


Well, i use revit 2008 and 2009 with Web Update, running VISTA 64Bits since 6, 7 month, and until now i don't have any problem with this....

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Wed, Sep 3, 2008 at 7:23:07 AM | plzzzzzz help with the whole syestem configuration...........everything.........

#27

bauhaus1919


active
bauhaus1919 Avatar

Joined: Mon, Mar 20, 2006
219 Posts
3.5 Stars: 9 Votes


hate to agree with typhoon, but i've seen that 3D-wire-frame-view-corruption a couple of times in our office and in every case it was on a 32-bit XP machine. i haven't seen it on a 64-bit machine yet, so i'm not sure 100% of the blame can be placed on your OS.

This user is offline

 

Wed, Sep 3, 2008 at 8:36:37 AM | plzzzzzz help with the whole syestem configuration...........everything.........

#28

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 201 Votes


Hey "hate to agree with typhoon"??? Bauhaus1919 don't you like me? well no matter, that issue (3D-wire-frame-view-corruption) i think it's a problem from Revit not from OS, since i use VISTA 64 i can take advange of ALL RAM i have in my PC, when i work with XP 32bits and if i was in Revit 2008 making a render, i can't do anyting else because "He" crash, but now i'm doing a Render in 2009, working in Rhino, listen music and stay here in Revitcity at the same time and Revit don't crash, i think, no i'm SURE it's more quick now the renders than in XP 32bits.... Bauhaus1919 you must clarify the situation.....

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Wed, Sep 3, 2008 at 9:25:17 AM | plzzzzzz help with the whole syestem configuration...........everything.........

#29

lunchtrayrider


active

Joined: Sun, Jun 24, 2007
592 Posts
3.5 Stars: 7 Votes


lol the oceans between all of us seems to make obvious that we don't use the same sayings!  typhoon, bauhaus is just giving a friendly jab.  but i would agree that the wireframe problem has been addressed and is a universal problem.  I don't think it could be blamed on any one configuration.

-----------------------------------
I like scooters. and motorcycles.

This user is offline

 

Wed, Sep 3, 2008 at 9:29:46 AM | plzzzzzz help with the whole syestem configuration...........everything.........

#30

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 201 Votes


Lunch, i know that, i only trying to play with him, LOL

You and the Scooters.... GLAD TO SEE YOU MAN, did you have vacations or what????

 

 



Edited on: Wed, Sep 3, 2008 at 9:31:28 AM

-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 2 of 3 | << Previous 1 | 2 | 3 Next >>



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

system configuration

Revit Building >> Technical Support

Fri, Aug 29, 2008 at 4:36:51 AM

2

What Laptop configuration

Revit Building >> Technical Support

Mon, Jan 12, 2009 at 10:14:35 AM

0

Best PC configuration for Revit

Revit Building >> Technical Support

Tue, Dec 14, 2004 at 10:04:38 PM

4

student version

General Discussion >> Wishlist

Sat, Dec 17, 2005 at 12:48:31 PM

1

curtain panel glass type

Revit Building >> Technical Support

Sat, May 29, 2010 at 3:22:55 PM

0

Site Stats

Members:

1984562

Objects:

22874

Forum Posts:

152175

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.2859

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights