RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

166 Users Online (75 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Mullion will not load

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Wed, May 14, 2008 at 3:27:03 PM | Mullion will not load

#1

rfrusso


active

Joined: Sun, Jan 13, 2008
4 Posts
5 Stars: 1 Votes


My drawing got purged of all unused items and now I am left with a project that has no mullions in it. When I try to add a mullion I do the following: Load from family, navigate to the profiles, find a mullion profile in the curtain wall directory and select it. Then when I click on the mullion icon in the modeling tab, I get a message saying "no curtain wall mullions family is loaded in the project. Would you like to load one now?"

So where do I find them? If they are not located in the curtain wall mullion folder, where would they be?


This user is offline

 

Wed, May 14, 2008 at 4:14:48 PM | Mullion will not load

#2

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 377 Votes


Mullions are a profile.  Look in that folder or create your own profile under the correct category.

This user is offline

 

Wed, May 14, 2008 at 4:39:54 PM | Mullion will not load

#3

rfrusso


active

Joined: Sun, Jan 13, 2008
4 Posts
5 Stars: 1 Votes


Right, I get the profile thing. That is where the issue is. If I go into the profiles directory, and then into curtain wall and select a curtain wall mullion profile, I still get the same message. So if the path that I followed isn't going to the correct family type, then where would I go to find the right family type for a mullion profile?

This user is offline

 

Wed, May 14, 2008 at 6:31:23 PM | Mullion will not load

#4

lunchtrayrider


active

Joined: Mon, Jun 25, 2007
592 Posts
3.5 Stars: 7 Votes


copy paste a curtain wall and a mullion into the project to have something to start with.  this should solve the loading the profile (because im guessing every time you open a profile it says family is of the wrong category, correct?)

 

follow this and then see if you can't find it.

 modeling>mullion>type properties>duplicate>rename

under construction there should be a profile. select the drop down and select the profile you want.

 

this should work especially since you already loaded a profile.  let us know if it doesn't.

 


-----------------------------------
I like scooters. and motorcycles.

This user is offline

 

Wed, May 14, 2008 at 9:50:44 PM | Mullion will not load

#5

rfrusso


active

Joined: Sun, Jan 13, 2008
4 Posts
5 Stars: 1 Votes


I had already did the copy and past thing, but it hadn't occurred to me to then try to load a new profile at that point. So... um... yeah, that totally worked! Sweet thing too, because the profile that I actually wanted was a 6" flat guy at a 45 deg. angle. I was trying to use the mullions to simulate a mechanical screen.


This user is offline

 

Tue, Jun 24, 2008 at 4:03:55 PM | Mullion will not load

#6

ehreese


active

Joined: Fri, Nov 30, 2007
3 Posts
No Rating


This is not working for me, as I have no curtain wall or mullions to copy/paste. Any thoughts?


This user is offline

 

Tue, Jun 24, 2008 at 4:34:41 PM | Mullion will not load

#7

lunchtrayrider


active

Joined: Mon, Jun 25, 2007
592 Posts
3.5 Stars: 7 Votes


you open a new project and make a curtain wall with the mullion you want in it.  then you copy from one project to the other.  then its in.

-----------------------------------
I like scooters. and motorcycles.

This user is offline

 

Tue, Jun 24, 2008 at 4:39:38 PM | Mullion will not load

#8

ehreese


active

Joined: Fri, Nov 30, 2007
3 Posts
No Rating


It worked! Thanks so much. I appreciate it!


This user is offline

 

Tue, Jul 22, 2008 at 1:20:07 PM | Mullion will not load

#9

mcoffey


active

Joined: Thu, Aug 10, 2006
11 Posts
No Rating


You don't have to copy and paste a curtain wall from another project. In the Project Browser under Families there is a listing for Curtain Wall Mullions. First load a curtain wall profile using File/Load from Library/Load Family.... Then under Curtain Wall Mullions there are 6 types. These 6 types can't be purged out. Right click on the shape you want and click on New Type and give it a name. Then in the properties of this newly created mullion type you can apply your mullion profile.

This user is offline

View Website

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

L Corner Mullion - Can't load profile

Revit Building >> Technical Support

Wed, Oct 9, 2013 at 9:37:25 PM

7

problem with mullion

Revit Building >> Technical Support

Sat, May 12, 2012 at 1:31:22 PM

2

mullion ang transom not fitting well [ 1 2 ]

Revit Building >> Technical Support

Thu, Oct 10, 2013 at 4:42:10 AM

23

Adding New Mullions to your Mullion Tab Options

Revit Systems >> Tips & Tricks

Wed, May 11, 2011 at 10:51:35 PM

6

Curtain Mullion eats into vert mullion

Revit Building >> Technical Support

Thu, Jan 22, 2015 at 10:49:08 PM

4

Site Stats

Members:

1793657

Objects:

22507

Forum Posts:

151979

Job Listings:

4

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.1783

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights