RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

284 Users Online (147 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Cut a Void out of i.e. 2x12 Roof If your EXPOSED Rafter tails are 6,8 etc.

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Fri, Feb 22, 2008 at 10:11:26 PM | Cut a Void out of i.e. 2x12 Roof If your EXPOSED Rafter tails are 6,8 etc.

#1

CADVANTAGE


active

Joined: Fri, Mar 3, 2006
9 Posts
No Rating


But part of one roof assembly...I know there is a way to cut a void out of this scenario but forgot a step on a void - I created void in roof category and I am doing sumthin' wrong... ANYONE? This will help with advanced SD and DD presentaions model and rendering w/ shadow for this purpose... Thanks

Attached Images

33341_Capture.JPG

This user is offline

 

Tue, Feb 26, 2008 at 3:46:02 PM | Cut a Void out of i.e. 2x12 Roof If your EXPOSED Rafter tails are 6,8 etc.

#2

ince


active

Joined: Tue, Feb 19, 2008
5 Posts
No Rating


If you are trying to do individual rafters over a series I'd kick it out to general model and do one the way you want via extrusion from a side view 1.5" thick then load it back to the model and duplicate as necessary.  If it's the entire roof profile did you try roof by extrusion instead?

This user is offline

 

Tue, Feb 26, 2008 at 6:50:10 PM | Cut a Void out of i.e. 2x12 Roof If your EXPOSED Rafter tails are 6,8 etc.

#3

Westview


active

Joined: Tue, Jun 28, 2005
67 Posts
2.5 Stars: 2 Votes


Some of the projects I work on have the same rafter detail. The way I work around the problem is to create a roof using 2x6 construction with the sheathing and shingles and another roof at 4" with no sheathing. I then overlay the 6" roof on the 4" roof and join the two roofs. This works better tham voids if I have a complicated roof.

This user is offline

 

Tue, Feb 26, 2008 at 7:08:41 PM | Cut a Void out of i.e. 2x12 Roof If your EXPOSED Rafter tails are 6,8 etc.

#4

CADVANTAGE


active

Joined: Fri, Mar 3, 2006
9 Posts
No Rating


Thanks - I realize the clean-up but I know you can void a roof (not extruded) notch. I was lloking for someone to refresh my memory. I still wan to do it on this simple layout...


This user is offline

 

Thu, Mar 6, 2008 at 3:16:45 PM | Cut a Void out of i.e. 2x12 Roof If your EXPOSED Rafter tails are 6,8 etc.

#5

lorne17


active
lorne17 Avatar

Joined: Wed, Aug 29, 2007
417 Posts
3.5 Stars: 7 Votes


Did anyone figure out how to do this?

-----------------------------------

AutoDesk Revit Certified Professional

Denver, CO

Revit Architecture

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

exposed rafter tails

Revit Building >> Technical Support

Tue, Aug 5, 2008 at 12:24:34 AM

6

Roof Rafters exposed

Revit Building >> Technical Support

Mon, Oct 1, 2007 at 2:08:11 PM

2

Rafter Tails

Revit Building >> Tips & Tricks

Thu, Jul 26, 2012 at 6:22:23 PM

5

Custom Rafter Tails & Roof in Revit 2012

Revit Systems >> Technical Support

Thu, Aug 7, 2014 at 7:53:02 PM

2

I want roof structure layer to be transparent so rafters tails appear.

Revit Building >> Technical Support

Tue, Mar 19, 2013 at 2:11:56 PM

1

Site Stats

Members:

1566599

Objects:

21426

Forum Posts:

151459

Job Listings:

3

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.4613

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights