RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

148 Users Online (50 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Systems >> Technical Support >> cant edit my model in place component

Search this ThreadSearch this Thread | Page 2 of 2 | << Previous 1 | 2

Sat, Jan 5, 2013 at 2:29:06 PM | cant edit my model in place component

#16

rivettimoney


active

Joined: Thu, Jul 21, 2011
19 Posts
1 Stars: 1 Votes


In this screen shot, I am in my 3D view and tried to create an extrusion but it doesnt even give me the 'check' or 'x' option at the top to complete my sketch.



Attached Images

114724_revit_screen_shot.jpg

This user is offline

 

Mon, Jan 7, 2013 at 2:28:37 PM | cant edit my model in place component

#17

teafoe5


site moderator|||
teafoe5 Avatar

Joined: Fri, Nov 12, 2010
1749 Posts
4.5 Stars: 46 Votes


I don't work with pirated software so I'm not sure how that all works but have you tried creating an in-place component in a different project to see if it works or if it is just the one you are trying to change?


This user is offline

View Website

Mon, Jan 7, 2013 at 2:48:07 PM | cant edit my model in place component

#18

rivettimoney


active

Joined: Thu, Jul 21, 2011
19 Posts
1 Stars: 1 Votes


I have tried both editing a component from a project I have worked on in the office as well as trying to edit a new component I just created and neither of them work. 

Also, only the 2013 version is pirated...The 2012 is from Autodesk


This user is offline

 

Tue, Jan 8, 2013 at 2:48:06 AM | cant edit my model in place component

#19

rivettimoney


active

Joined: Thu, Jul 21, 2011
19 Posts
1 Stars: 1 Votes


I have uninstalled the pirated version of revit and am now only using the version from Autodesk and still have the same problem.  The only 2 things I can think could be the cause of the problem is 1) I am not installing the program properly and 2) it doesnt work right on Windows 8.

 

Here are some screen shots.  I have created a simple generic model and completed the extrusion and then completed the generic model, but in the final screen shot when i go to edit the model, there is no button that says 'edit'

 

This is driving me crazy and the program is unusable without this...hope someone can help!



Attached Images

114774_screenshot1.jpg114774_screenshot2.jpg114774_screenshot4.jpg

This user is offline

 

Tue, Jan 8, 2013 at 2:22:00 PM | cant edit my model in place component

#20

teafoe5


site moderator|||
teafoe5 Avatar

Joined: Fri, Nov 12, 2010
1749 Posts
4.5 Stars: 46 Votes


That is your problem... Per the System Requirements, Revit Architecture 2013 is not currently supported to run on Windows 8


This user is offline

View Website

Tue, Jan 8, 2013 at 2:27:05 PM | cant edit my model in place component

#21

rivettimoney


active

Joined: Thu, Jul 21, 2011
19 Posts
1 Stars: 1 Votes


so, im guessing 2012 isnt supported as well?


This user is offline

 

Wed, Sep 19, 2018 at 5:23:30 PM | cant edit my model in place component

#22

SwiftImage


active

Joined: Sun, May 30, 2010
9 Posts
No Rating


I know this is an old post, however I recently came across this when I had this issue in Revit 2017.2.  Posting this in case someone else comes across this post like I did!

 

In my situation, we had a model in place generic model that could not be editted.  The "Edit Family" option was greyed out.  Turns out the reason for this was that the element was pinned.  Unpinning the element allowed it to be editted normally.


-----------------------------------

~SwiftImage

This user is offline

 

Tue, Apr 12, 2022 at 8:08:17 AM | cant edit my model in place component

#23

kungen3


active

Joined: Thu, Jun 18, 2020
0 Posts
No Rating


Maybe my post will be helpful. We had this issue and I found this thread but then I realised the reason was that the other computer only had Revit LT which does not have the options of model in place. Perhaps that is why he couldnt directly edit my created model in place although he could extend it etc. What we had was 3 round holes on a rectangle and he wanted to move the holes which I would normally do with "edit extrusion" inside "edit model in place" but he was not able to do so.


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 2 of 2 | << Previous 1 | 2



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Model in place component

Revit Building >> Technical Support

Wed, Oct 11, 2017 at 4:46:05 PM

5

component orientation

Revit Building >> Technical Support

Mon, Jul 2, 2007 at 8:53:41 PM

2

Profile uploading for model in-place component sweep

Revit Building >> Technical Support

Sun, Oct 21, 2012 at 11:28:14 AM

1

Model-In-Place Component adhering to plan's view range.

Revit Building >> Technical Support

Mon, Apr 12, 2010 at 5:18:43 PM

1

How can I reference lines/circles/geometry in my model from a component?

Revit Building >> Technical Support

Thu, Nov 19, 2015 at 6:30:29 PM

2

Site Stats

Members:

1819660

Objects:

22573

Forum Posts:

152003

Job Listings:

4

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 1.0180

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights