RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

215 Users Online (100 Members): Show Users Online - Most ever was 626 - Mon, Jan 12, 2015 at 2:00:17 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Duplicate material still changes original in Revit Architecture 2013

Search this ThreadSearch this Thread | Page 2 of 2 | << Previous 1 | 2

Mon, Jun 11, 2012 at 7:08:12 PM | Duplicate material still changes original in Revit Architecture 2013

#16

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 350 Votes


Ah, I thought you just wanted to duplicate a material to assign a different asset or to assign a new one that you created.  Obviously changing the base does affect all materials that use that definition.

 

Glad you discovered this on your own.


This user is offline

 

Tue, Oct 30, 2012 at 11:30:30 PM | Duplicate material still changes original in Revit Architecture 2013

#17

apougat


active

Joined: Sun, Mar 7, 2010
6 Posts
No Rating


thank you for the thread.. i actually had the same problem trying to figure out for like an hour how to duplicate the material without ahving the original screw up.. this is one of the things in revit thats complicating for no reason


This user is offline

 

Sat, Dec 8, 2012 at 10:50:05 PM | Duplicate material still changes original in Revit Architecture 2013

#18

mcrhea


active

Joined: Sat, Dec 1, 2012
5 Posts
No Rating


thank you for posting this!! my original kept changing.ive been trying to figure it out.


This user is offline

 

Thu, May 2, 2013 at 10:07:49 PM | Duplicate material still changes original in Revit Architecture 2013

#19

sroreilly


active

Joined: Mon, Jan 17, 2011
97 Posts
No Rating


Oh my goodness. Who would have known THAT??? Thanks for posting. I've had the same issue.


This user is offline

 

Fri, May 3, 2013 at 11:09:29 AM | Duplicate material still changes original in Revit Architecture 2013

#20

Beaucoupnice


active
Beaucoupnice Avatar

Joined: Mon, Nov 19, 2007
93 Posts
3.5 Stars: 6 Votes


I was about to say the same thing. You have to change the asset names as well, otherwise different materials read from the same assets.

-----------------------------------

__________I'm the guy they come to when they didn't follow my recommended workflows.__________

This user is offline

 

Sat, Sep 28, 2013 at 2:21:39 AM | Duplicate material still changes original in Revit Architecture 2013

#21

Hug8horn


active

Joined: Thu, Jun 20, 2013
1 Posts
No Rating


Assuming it's a default Revit material your're trying to modify, you can also add it to the project again from the materials list and  rather than replace the existing one, choose to keep each separate. This automatically creates duplicate assets.


This user is offline

 

Sat, Sep 28, 2013 at 4:08:42 PM | Duplicate material still changes original in Revit Architecture 2013

#22

mneglia


active

Joined: Thu, Jul 7, 2011
7 Posts
No Rating


The problem is that when you duplicate a material in version 2013, the render appearance is not duplicated. You must change the render appearnce seperatly for any dupliacte materials. Not sure who thought this was a great idea.


-----------------------------------

Revit blog: www.bimeveryday.com

This user is offline

View Website

Thu, Mar 20, 2014 at 9:52:46 AM | Duplicate material still changes original in Revit Architecture 2013

#23

Thommynat0r


active

Joined: Sat, May 19, 2012
0 Posts
No Rating


in revit 2014 u can duplicate the material, rename it and change it with "Replaces this Asset" (u have to create there a favourite)



Attached Images

129833_fig8.png

This user is offline

 

Thu, Jan 21, 2016 at 6:01:28 PM | Duplicate material still changes original in Revit Architecture 2013

#24

MrMusky1969


active

Joined: Thu, May 7, 2015
0 Posts
5 Stars: 1 Votes


Thread #13 is the answer here. Thanks Nicole!


This user is offline

 

Thu, Jan 21, 2016 at 6:03:10 PM | Duplicate material still changes original in Revit Architecture 2013

#25

MrMusky1969


active

Joined: Thu, May 7, 2015
0 Posts
5 Stars: 1 Votes


Oops, meant #15


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 2 of 2 | << Previous 1 | 2



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Material troubles when duplicating a material

Revit Building >> Technical Support

Tue, Dec 13, 2016 at 2:47:07 AM

4

Revit 2013 Material Creation

General Discussion >> Revit Project Management

Fri, Mar 15, 2013 at 8:35:40 PM

2

Revit Arch. 2013 - Material Take-offs on specific areas

Revit Building >> Technical Support

Thu, Mar 7, 2013 at 2:23:26 PM

2

2013 Revit Materials

Revit Building >> Technical Support

Mon, Oct 8, 2012 at 1:43:00 PM

2

Material Editor 2013 w/ Update Release 2

Revit Building >> Technical Support

Fri, May 2, 2014 at 2:28:04 PM

9

Site Stats

Members:

1458545

Objects:

20592

Forum Posts:

150673

Job Listings:

6

Sponsored Ads

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 18.4773

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights