RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

222 Users Online (141 Members): Show Users Online - Most ever was 487 - Tue, Dec 3, 2013 at 3:44:27 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Room Tag w/ multiple lines of text

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Wed, Jan 4, 2012 at 4:01:31 PM | Room Tag w/ multiple lines of text

#1

teafoe5


site moderator|||
teafoe5 Avatar

Joined: Fri, Nov 12, 2010
1749 Posts
4.5 Stars: 32 Votes


How do I make a room tag that can have multiple lines of txt such as

mech/

storage

 

instead of mech/storage


This user is offline

View Website

Wed, Jan 4, 2012 at 4:16:56 PM | Room Tag w/ multiple lines of text

#2

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 225 Votes


This is one of those areas that can be very complicated.

 

You can add as many lines as you want by adding additional parameters but I don't believe that is the question you are asking.  The problem is what you show here may not be what you want to show in a schedule and the schedule uses the same information. 

 

This tag uses the "Room Name" parameter and is a fixed length.  So if you enter "mech/               storage", it will probably stack. (<< Notice the spaces)  Do you really want that name in your room schedule?

 

Your solutions are: 

  1. Create a special tag that is short enough that it will break this in two lines without additional spaces.
  2. Add additional parameters to rooms like Tag line 1 and Tag line 2, then create a room tag that reads these two parameters instead of the room name.

The problem with #1, is that you may need several tags of different lengths in your project.  And #2 is not automatic.  If you change the room name, you have to remember to change these special tag values.


This user is offline

 

Mon, Apr 1, 2013 at 5:19:56 AM | Room Tag w/ multiple lines of text

#3

jpmays23


active

Joined: Wed, Oct 24, 2012
29 Posts
No Rating


You can also just adjustt the size of the text box.

 

http://forums.autodesk.com/t5/Autodesk-Revit-Architecture/Multi-line-room-name/td-p/2837985


This user is offline

 

Mon, Apr 1, 2013 at 2:20:59 PM | Room Tag w/ multiple lines of text

#4

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 225 Votes


jpmays - That was the answer #1 above  .......but it does come with problems as I also wrote.


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Editing a room tag

Revit Building >> Technical Support

Tue, Jun 14, 2005 at 1:32:10 PM

3

Room tag - multiple finishes per room

Revit Building >> Technical Support

Tue, Oct 14, 2008 at 7:21:49 AM

1

Room Tag Leaders

General Discussion >> Revit Project Management

Tue, Aug 13, 2013 at 8:13:50 PM

7

Room tag not showing in only one room.

General Discussion >> Revit Project Management

Wed, Sep 19, 2012 at 5:57:56 PM

4

Leader line position from Room tag

Revit Building >> Technical Support

Thu, Aug 9, 2007 at 11:44:38 PM

3

Site Stats

Members:

556315

Objects:

15514

Forum Posts:

131655

Job Listings:

3

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.4928

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights