RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

155 Users Online (87 Members): Show Users Online - Most ever was 487 - Tue, Dec 3, 2013 at 3:44:27 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> ALL Revit text sizing is INCORRECT!?

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Tue, Jan 27, 2009 at 6:39:18 PM | ALL Revit text sizing is INCORRECT!?

#1

sembrede


active

Joined: Tue, Jan 27, 2009
10 Posts
No Rating


We have been using revit for several projects now but just noticed that our text sizes are off by a small margin.  Typically we use 3/32" but recently discovered that in order to have a plotted sheet with text at 3/32", we must set the revit text to 7/64".  All the sizes seem to be off by this similar percentage.

Is there some overall scaling tool we don't know about or is this a Revit glitch?  It is very easy to overlook. We only discovered it because we had imported a CAD detail and placed it next to Revit text on a sheet.  The CAD text size is slightly bigger (and accurate) even though our Revit text was set to the same size.

It is easy to fix but driving us a little crazy!  Seems text size should be something a program like this could do accurately Winking


This user is offline

 

Tue, Jan 27, 2009 at 6:40:40 PM | ALL Revit text sizing is INCORRECT!?

#2

sembrede


active

Joined: Tue, Jan 27, 2009
10 Posts
No Rating


Oops, forgot to mention we are using Revit 2009.

This user is offline

 

Tue, Jan 27, 2009 at 9:12:21 PM | ALL Revit text sizing is INCORRECT!?

#3

sembrede


active

Joined: Tue, Jan 27, 2009
10 Posts
No Rating


I also want to add that I just checked the generic template (thinking it could be a problem embedded in our office template) and found the same problems.

You could check it yourself... print out a 3/32" and a 7/64" test and scale them.  Please let me know if yours is the same way!


This user is offline

 

Tue, Jan 27, 2009 at 9:38:07 PM | ALL Revit text sizing is INCORRECT!?

#4

sembrede


active

Joined: Tue, Jan 27, 2009
10 Posts
No Rating


Ok so after more investigation, I found that it is our font, architext, that is scaling wrong.  I put both architext and arial at 3/32 and 7/64 into revit, exported to autocad and guess which program is smart enough to figure it out.... CAD!  So the autocad file knows that architext at "3/32" is actually 5/64.  Any suggestions?  Should we just find a different font?

This user is offline

 

Tue, Jan 27, 2009 at 11:39:05 PM | ALL Revit text sizing is INCORRECT!?

#5

mrmoo


active
mrmoo Avatar

Joined: Thu, Sep 13, 2007
66 Posts
2 Stars: 1 Votes


If your work around isn't adequate, then that might be your best option.  But if you just need it to print properly, and there aren't any import / export issues, then stick with the 7/64" architext.

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Pipe sizing in Revit.

Revit Systems >> Technical Support

Tue, May 6, 2014 at 12:00:56 PM

1

Revit 2013 - MCWS Pipe sizing

Revit Systems >> Technical Support

Wed, Jan 23, 2013 at 4:29:46 PM

0

Text formatting (bullets & indents)

Revit Building >> Technical Support

Thu, Jun 12, 2008 at 1:49:15 AM

1

Duct

Revit Systems >> Technical Support

Mon, Dec 7, 2009 at 8:19:55 PM

0

Room Tag sizing

Revit Building >> Technical Support

Sat, Mar 11, 2006 at 1:50:15 AM

2

Site Stats

Members:

533251

Objects:

15323

Forum Posts:

130242

Job Listings:

2

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 1.0196

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights