RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

111 Users Online (39 Members): Show Users Online - Most ever was 487 - Tue, Dec 3, 2013 at 3:44:27 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Shape handle

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Thu, Nov 13, 2008 at 9:11:02 PM | Shape handle

#1

cketros


active

Joined: Mon, Oct 27, 2008
36 Posts
No Rating


Hi all, when I open the revit library family call w-wide flange column.rfa, I notice when I click on beam in plan view and their are a few blue triangles and it said "extrusion shape hadle"

Is it possible to create that shape handle when we create custum family?

 



Attached Images

48059_beam.JPG

This user is offline

 

Sat, Nov 22, 2008 at 7:33:44 PM | Shape handle

#2

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 156 Votes


Hi, when you create a Family you create also, Ref. planes, dimensions and parameters, so you attach your model to those ref. plans and you can control the family based in the parameters you create, so, you don't need the "Blue triangles"...

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Sat, Nov 22, 2008 at 9:09:32 PM | Shape handle

#3

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 215 Votes


If you use a reference plane that has a instance based parameter locating it and your geometry is locked to that plane, the blue grips will show up when you place the family.  Type based parameters will not do this.

This user is offline

 

Thu, Feb 19, 2009 at 12:32:48 PM | Shape handle

#4

beyondthewall


active

Joined: Wed, Feb 8, 2006
13 Posts
5 Stars: 1 Votes


thanks for that tip.....

in the door family i was working on, when i make the dimension an 'instance parameter' relative to a fixed edge theres no problem but when i make it relative to another ref plane which is not pinned it shows the shape handle

thanks again !


This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Walls without upper shape handles

Revit Building >> Technical Support

Thu, Sep 13, 2007 at 5:31:35 PM

5

Creating Wall Openings that show shape handles

Revit Building >> Technical Support

Fri, Nov 8, 2013 at 7:11:20 PM

2

Help with a duct family -trying to prevent resizing by dragging or limiting drag

Revit Systems >> Technical Support

Fri, Dec 10, 2010 at 4:23:31 PM

3

Flooring Tile setting out

Revit Building >> Technical Support

Tue, Jun 18, 2013 at 8:18:48 AM

1

difference between shape handle and editing profile?

Revit Building >> Technical Support

Fri, Jun 18, 2010 at 2:00:57 PM

1

Site Stats

Members:

528362

Objects:

15287

Forum Posts:

129699

Job Listings:

4

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.2378

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights