RevitCity.com Logo

Home  |  Forums  |  Downloads  |  Gallery  |  News & Articles  |  Resources  |  Jobs  |  FAQ  |  SearchSearch  |  Join  |  LoginLogin

Welcome !

226 Users Online (97 Members): Show Users Online - Most ever was 487 - Tue, Dec 3, 2013 at 3:44:27 PM

 

Forums

Forums >> Revit Building >> Technical Support >> Out of Memory 2008 error

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |

Wed, Jun 18, 2008 at 8:37:50 AM | Out of Memory 2008 error

#1

Safety


active

Joined: Fri, Mar 2, 2007
68 Posts
1 Stars: 1 Votes


Hi All

 I got this pop -up recently and I have 4 gig Ram on my system and can't seem to understand why it would tell me I am out of memory! I didn't have too many windows open and was only running outlook in the background

Any reasons why this could happen?


This user is offline

 

Wed, Jun 18, 2008 at 8:45:07 AM | Out of Memory 2008 error

#2

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 156 Votes


Hi SAFETY, what is the caracteristics of your machine? How many files in revit are open? Did you install the Service Pack 3 from REVIT?

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Wed, Jun 18, 2008 at 8:59:16 AM | Out of Memory 2008 error

#3

Safety


active

Joined: Fri, Mar 2, 2007
68 Posts
1 Stars: 1 Votes


No service pack has been installed and I am running

Pentium D CPU 3.4 Ghz

Xp Service pack 2

 Where do I get Service Pack 3 for Revit?


This user is offline

 

Wed, Jun 18, 2008 at 9:30:31 AM | Out of Memory 2008 error

#4

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 156 Votes


There are 3 Services Pack for 2008 and i had problems before install the SP3... i'm not in my computer right now and i don't remember the complete "Path" but it's from autodesk....

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Wed, Jun 18, 2008 at 7:46:57 PM | Out of Memory 2008 error

#5

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 156 Votes


Hi Safety look at here: http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/index?siteID=123112&id=2334435&linkID=9273944#section2

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Wed, Jun 18, 2008 at 8:02:59 PM | Out of Memory 2008 error

#6

mhans


active

Joined: Tue, Nov 7, 2006
456 Posts
3 Stars: 9 Votes


I think it's your virtual memory and not your physical RAM that ran out.

 

Here's some helpful links:

http://revitcoaster.blogspot.com/2006/10/revit-and-dual-core.html  

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/item?siteID=123112&id=8018966&linkID=9243142


-----------------------------------

Motto: "No Post left behind"

This user is offline

 

Wed, Jun 18, 2008 at 8:25:52 PM | Out of Memory 2008 error

#7

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 156 Votes


Hi Mhans, i actually use SMP SEASAW and it's fine but also he aren't install SP1 2 or 3, so...

 About the 3GB enabling i have a bad experience, i was with Xp and now VISTA 64, and solve my problems of memory...

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Wed, Jun 18, 2008 at 8:35:49 PM | Out of Memory 2008 error

#8

WWHub


site moderator|||

Joined: Tue, May 16, 2006
13079 Posts
3.5 Stars: 215 Votes


Depending on how your system is set up, the longer you run REVIT and perform operations, the more memory you use.  Even though you close a window, not all of the memory that was used is released.  If you are doing major revisions or spinning 3D models, this becomes very important.  That is why you will find the recommendation on this site and AUGI to close REVIT completely at least once a day.

 

I have heard some peomple say that if you minimize REVIT and then bring it full screen again, you will gain a similar release of memory but I can not verify that. 


This user is offline

 

Thu, Jun 19, 2008 at 9:05:04 AM | Out of Memory 2008 error

#9

Typhoon


site moderator|||
Typhoon Avatar

Joined: Tue, May 22, 2007
5921 Posts
4 Stars: 156 Votes


Hi, this is the right site to upgrade the Service Pack3, select the language then choose: http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/index?siteID=123112&id=9262388

 


-----------------------------------

I Hope and I Wish to LEARN  more, and more, and more.... REVIT

This user is offline

 

Search this ThreadSearch this Thread | Page 1 of 1 |



Similar Threads

Thread/Thread Starter

Forum

Last Post

Replies

Error in RAC 2008-HELP ME

Revit Building >> Technical Support

Tue, Dec 11, 2007 at 6:52:17 PM

0

Error in RAC 2008

Revit Building >> Technical Support

Mon, Dec 10, 2007 at 6:46:32 PM

0

An error in RAC 2008

Revit Building >> Technical Support

Sat, Dec 8, 2007 at 7:07:51 PM

0

Getting "Not enough Memory" error

Revit Building >> Technical Support

Thu, Jan 1, 2009 at 12:43:47 AM

2

Weird Error?2008

Revit Building >> Technical Support

Thu, Jul 26, 2007 at 2:21:58 PM

1

Site Stats

Members:

528661

Objects:

15289

Forum Posts:

129713

Job Listings:

4

Home | Forums | Downloads | Gallery | News & Articles | Resources | Jobs | Search | Advertise | About RevitCity.com | Link To Us | Site Map | Member List | Firm List | Contact Us

Copyright 2003-2010 Pierced Media LC, a design company. All Rights Reserved.

Page generation time: 0.2001

Login

User Name:

Password:

Remember Me  

Forgot Password?

Search Forums

Advanced Search

Search Forums

Advanced Search


Clear Highlights


Clear Highlights